Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Zakup poprzez kup teraz , następnie wypełnienie wniosku ratalnego i na koniec wiadomość z banku , że sprzedający nie ma towaru.
Nie wiem czemu w opcjach kupna nie ma przedmiotu który zakupiłem.
Jak nie ma towaru to nie ma zakupu, nie ma kredytu, nastąpi anulowanie zakupu.
@hadwas W takiej sytuacji do zakupu ratalnego nie doszło. Zakup na raty zostanie po kilku dniach anulowany. Możesz już teraz wyszukać inny produkt i złożyć nowy wniosek.
To na jakiej podstawie przepuściło mnie przez cały proces ratalny ?
@hadwas
na jakiej podstawie przepuściło mnie przez cały proces ratalny ?
W chwili rozpoczęcia wypełniania wniosku towar musiał być dostępny (ale najprawdopodobniej ktoś go w tzw. międzyczasie wykupił).
Przepuściło bo takie są procedury zakupu na raty:
Po wspomnianym przelewie przedmioty dodane do koszyka zostaną zakupione, a pieniądze za Twoje zakupy zostaną przekazane na Allegro Finanse Sprzedającego.
Możliwa jest sytuacja, w której mimo pozytywnej decyzji o przyznaniu pożyczki, nie zostanie ona uruchomiona. Stanie się tak, jeżeli w trakcie weryfikacji wniosku inny Klient kupi ostatni przedmiot lub skończy się oferta. Jeżeli więc jest to możliwe, planując zapłatę na raty wybieraj oferty wieloprzedmiotowe oraz te z najpóźniejszą datą zakończenia. Pożyczka nie będzie uruchomiona również w sytuacji, gdy sprzedający zmieni cenę przedmiotu podczas weryfikacji wniosku ratalnego.
@hadwas Wniosek ratalny i jego zatwierdzenie nie oznacza zakupu towaru. Pierwszeństwo mają Ci, co płacą natychmiast, nie w ratach. Ponadto towar musi być dostępny w momencie zakończenia procesu zakupu na raty, a nie w momencie jego rozpoczęcia.
czyli reasumując kup teraz nie oznacza do końca kupna teraz ...
a bank za friko posiada moje wszystkie dane osobowe ...
dziękuję allegro.