anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupiłam drukarkę i nie WiFi a już wlałam tusz czy mogę ją zostawić

Client:58907847
#1 Nowicjusz#

Moja wina nie doczytałam że nie ma WiFi czy można zwrócić drukarkę jak się napełniło ją tuszem 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

LEW433
#21 Demiurg#

Używana a Ty możesz sprawdzić tak jak w sklepie stacjonarnym, a może moduł da się dokupić?

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Możesz ale licz się z tym że sprzedający zwróci Ci tyle ile jest warta używana drukarka (zakładając oczywiście że np. tusz nie rozleje się w drodze powrotnej bo wtedy możesz dostać np. 1 zł zwrotu). 

oznacz moderatorów

drekenzes
#17 Koryfeusz#

@Client:58907847 Kwota zwrotu może Ciebie bardzo rozczarować, bo to już używka i niestety ty odpowiadasz za obniżenie wartości produktu. Zapytaj sprzedawcę jak to widzi.

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:58907847 Jak zakup konsumencki to zwrot możliwy, ale jak sprzedający zna prawo to zwróci Ci np 1zł.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Client:58907847   Napełniło sie tuszem?  Jak niby? Co to za maszyneria?

W drukarce instaluje się kartridże,  takie pojemniki z tuszem.  Trzeba je wyjąć i po problemie.  Ale za  "zużyte"  kartridże  sprzedający może sobie potrącić.  Kłopot z tym że komplet czasem kosztuje prawie tyle co drukarka.

Nie da się sprawdzić drukarki bez założenia kartridży

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

@br. 

Są drukarki do których wlewa się tusz z butelek, nazywa się systemem stałego zasilania atramentem.

@Client:58907847 

Marne szanse na zwrot całości środków. Taka drukarka po zalaniu tuszem, musi być praktycznie używana cały czas, aby nie zasechł tusz w głowicy lub przewodach (wystarczy, że jest włączona do prądu, to będzie się czyścić). Sam system zasilania tuszem, często jest wart więcej niż cała drukarka. Oczywiście odlączenie na dzień czy dwa jej nie zaszkodzi, ale np na tydzień, już może (szanse są niewielkie, ale są).

A jeżeli chodzi o odsyłkę drukarki, to pojemniki na tusz powinny być puste, albo  drukarka transportowana w pozycji poziomej (bo może się wylać tusz, a wtedy drukarka ma wartość złomu). Transport w jednej pozycji wymaga wykupienia opcji ostrożnie do przesyłki zwrotnej (odpada więc np Inpost i Allegro One).

oznacz moderatorów