anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupiłam produkt, którego sprzedający nie chce mi przysłać w wylicytowanej cenie

Mata_Hari
#7 Wielbiciel#

W dniu wczorajszym zakupiłam na Allegro torbę fotograficzną w atrakcyjnej wg mnie cenie. Torba miała być u mnie już dzisiaj. Tymczasem, zamiast torby dostałam od sprzedającego wiadomość, iż torba ta została omyłkowo wystawiona z ceną nie przypisaną do tego produktu, ale do innego. Na Allegro widniała cena 220zł i za taką cenę dokonałam zakupu, podczas gdy wiem, że poza internetem cena tej torby oscyluje w granicach 800-900zł.

Teraz sprzedający proponuje mi albo zwrot wpłaconych przeze mnie pięniędzy, albo sprzedaż tej torby z inną, na pewno dużo wyższą ceną niż ta w serwisie. Wiem, że dany sklep, w realu ma na stanie tylko jeden egzemplarz tej torby za cenę prawie 800zł bo go oglądałam.

Moje pytanie jest następujące. Skoro sprzedający ze swojej winy wystawił produkt z zaniżoną ceną, jest w posiadaniu tego produktu, a ja dokonałam jego zakupu, to czy nie ma prawnego obowiązku mi go w takiej cenie sprzedać? Wydaje mi się, że tak, ale nie mogę nigdzie znaleźć takiej informacji. 

Prosiłabym o pomoc, jeśli ktoś z czytających wie, jak to wygląda, ewentualnie gdzie szukać informacji na ten temat.

Będę bardzo wdzięczna.

Z góry dziękuję za pomoc.

oznacz moderatorów
40 ODPOWIEDZI 40

Ziolko39
#21 Demiurg#

@KSnakeW > widniała cena 220zł i za taką cenę dokonałam zakupu, podczas gdy wiem, że poza internetem cena tej torby oscyluje w granicach 800-900zł. > dobrze wiedziała o błędzie w cenie > sama to przyznała > ale niech walczy > tylko potem niech napisze z jakim efektem

oznacz moderatorów