anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupiłam przedmiot i zapłaciłam ale chciałam zrezygnowac

Client:46745257
#7 Wielbiciel#

Kupiłam przedmiot i zapłaaciłam,chciałam zrezygnowac poniewaz czas realizacji juz dawno mineła.

Osoba od której kupiłam to nie odbiera. i Jak mam teraz dostac oddania pieniedzy?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

xyz96
#21 Demiurg#

Napisz sprzedającemu, że odstępujesz od umowy na podstawie art. 5431 Kc i zażądaj niezwłocznego zwrotu wpłaty. Podaj swój numer konta bankowego. Kontaktuj się ze sprzedającym i pisz do niego tylko przez ten formularz; https://allegro.pl/dyskusje/nowa

Po 24 godzinach możesz w Dyskusji poprosić o pomoc pracownika Allegro.

oznacz moderatorów

WREDZIA-W1
#21 Demiurg#

@Client:46745257 Znajdź tę aukcję w zakładce Kupione. Zjedź stroną na dół i tam znajdziesz >Anuluj zakup<. Potem niżej jest >Otwórz dyskusję ze sprzedawcą<. Napisz mu, że żądasz natychmiastowego zwrotu pieniędzy, bo nie dotrzymał warunków umowy. Jeśli nie odpisze, do dyskusji włączy się Allegro i pomoże Ci.

Ula

Ula
oznacz moderatorów

Client:46745257
#7 Wielbiciel#

NIestety nie mam tej zakladki anuluj zakup 😕 a to niestety nie jest mała kwota ;/ 

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

Czas realizacji został przekroczony, kontaktuj się przez Dyskusję, odpowiedni przepis masz podany, odstąp od umowy i w razie konieczności proś o pomoc pracownika Allegro.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:46745257 zacznijmy od tego czy od firmy czy osoby prywatnej ?

od osoby prywatnej nie możesz nic zrobić chyba że się dogadacie kupione - Twoje

od firmy masz 14 dni na odstąpienie od umowy od odebrania paczki, jak wysłał lub wyśle odeślij z odpowiednim pismem, możesz napisać i się dogadać na odstąpienie przed wysyłką są opcje zwrot czy anulowanie jak zdążysz, następnym razem warto przemyśleć zakup mniej problemów.

________
Κώστας
oznacz moderatorów

WREDZIA-W1
#21 Demiurg#

@kostas11 W tej sytuacji może zrezygnować także przy zakupie od osoby prywatnej. Sprzedawca  nie dotrzymał warunków umowy.

Ula

Ula
oznacz moderatorów