Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłem basen sprzedający go nie wyslal nie odbiera telefonu nie odpisuje na wiadomosci więc postanowiłem zwrócić zakup ponieważ nie mogłem go anulować i teraz muszę podać czym go odeśle ale jak mam go odesłać jeżeli go nie dostalem
@Client:88504966 to po co zwracać coś co się nie ma ??? A jaki był czas wysyłki, napisz zapytanie w dyskusji i poczekaj na pomoc allegro 🙂
Czas wysyłki był 2 dni dyskusje otworzyłem ale allegro tez nic nie zdziałało pierwszy raz miałem taki problem bo nie można było anulować kupna tylko zwrócić
@Client:88504966 Jak się zmienił status przesyłki to nie da się anulować a jak zrobiłeś zwrot i sprzedajacy nie wysłał to musi zwrócić Ci środki, co oznacza że była dyskusja i Allegro nic nie zrobiło?
@Client:88504966
sprzedający go nie wyslal [...] postanowiłem zwrócić zakup ponieważ nie mogłem go anulować
Błąd !
Jeżeli nie otrzymałeś kupionej rzeczy, a sprzedawca uchybia deklarowanym terminom dostawy - to zadeklarowanie chęci odesłania rzeczy i odstąpienie z Art. 27 Ustawy o Prawach Konsumenta jest jednym z najgorszych wyborów w takiej sytuacji.
Wystarczyłaby chwila refleksji, żeby zauważyć że nie da się zwrócić rzeczy przed wejściem w jej posiadanie, a masz na odesłanie maksymalnie 14 dni od wypełnienia formularza zwrotu.
Lepiej było zastosować np. Art. 491 kc, ale jeżeli odstąpiłeś z Art. 27 UoPK to na zmianę decyzji już jest za późno.