anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupiłem przedmiot bez logowania na swój profil

vader323
#7 Wielbiciel#

Kupiłem przedmiot na allegro lokalnie bez logowania na swój profil allegro. Gdzie mogę znaleźć numer aukcji i przesyłki? 

oznacz moderatorów
24 ODPOWIEDZI 24

az1rael
#21 Demiurg#

właśnie o to chodzi że potwierdzenie na allegro takim popupem będzie oznaczało że to jest zakup allegro nie ma potwierdzenia na stronie fake oznacza że kupującemu zapala się lampka to jest wał. plus oczywiście kampania informacyjna na allegro forum plus maile wiadomości przez centrum powiadomień popup po zalogowaniu etc żeby każdy się zaznajomił oczywiście nie wiem czy oszuści skopiują takie rozwiązanie ale zanim się kapną że u nich na fejkowej str takiego zabezpieczenia reklamy nie ma to pewnie sporo minie

oznacz moderatorów

drekenzes
#18 Luminarz#

@az1rael taki pop up nic nie da, użytkownicy też się długo nie połapią że to jakieś uwiarygodnienie. Natomiast brakuje mi na allegro kampanii edukacyjnych pouczających i edukujących swoich użytkowników, takie jedno przypomnienie w miesiącu byłoby w porządku. Na razie zamiatamy wszystko pod dywan i udajemy że problemu nie ma.

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Wystarczył by tylko 1 popup przed pierwszym zakupem na lokalnym i drugi przed pierwszym wystawieniem aukcji z krótkimi opisami jak kupować i sprzedawać żeby nie dać się nabrać.  Tu ludzie nawet nie wiedzą, że kasa sama na konto nie wskoczy jak na O i potem na wszystko się łapią... Ale cóż znając talenty allegro to pewnie co 5 sekund by wyskakiwał... Właśnie co się tu ostatnio dzieje że co na pół godziny odejdę to znowu ankieta.... A było tylko od czasu do czasu. A teraz już z tydzień tak co chwilę....

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@vader323 pięknie cię zrobili w jajo

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Jutro sprawdzi moderacja czy w ogóle zakup odbył się przez Allegro ale....?

oznacz moderatorów