anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupiłem przedmiot rok temu, okazal się nie w pełni sprawny.

romanbosski1995
#7 Wielbiciel#

Rok temu zakupiłem zestaw napędu do bramy przesuwanej, z przyczyn technicznych montaż zestawu odbyl się w tym roku (minęło 180dni na rozpoczęcie dyskusji ze sprzedawcą), przez co nie wiedzialem że jeden z elementów zestawu nie działa jak powinien. Próbowałem się kontaktować ze sprzedawcą, nie odpowiedział na moje pytanie. Co mogę teraz z tym zrobić? Element z zestawu który kupiłem nie działa jak powinien (nie działają piloty do napędu) 

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

LEW433
#21 Demiurg#

Po roku nadal masz rękojmie ale musisz to Ty udowodnić o wadzie istotnej ale moim zdaniem po roku i jeżeli chodzi o piloty to są one programowalne oraz posiadają baterię która się zużywa. Możesz oczywiście napisać tu a pomogą i z pewnością sprzedajacy się odezwie: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=65a29468-5e40-4672-a8d6-e0a1f77e6d3a&subjectId=5d429015-5...

oznacz moderatorów

romanbosski1995
#7 Wielbiciel#

Baterie to nie problem, poza tym we wszystkich 3 raczej by nie siadły na raz (jak nie były wgl używane, poza tym diody się zaświecają, piloty działają, na płytce wyświetla się użycie przycisków, tylko że z płytki nie idzie sygnał na płytę główna napędu.

oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg#

Sam montowałem czy jakaś firma specjalizujaca się w tego typu napędami?

oznacz moderatorów

romanbosski1995
#7 Wielbiciel#

Montowałem sam według instrukcji, i napęd działa bez zarzutów, piloty wszystkie 3 działają bez zarzutów, zaprogramowane, widać na płytce odbiornika że użyłem danego przycisku, tylko że z płytki radioodbiornika nie idzie sygnał na płytę główną, nie wydaje komendy na otwarcie bramy. Powinna po użyciu przycisku zapalić się dioda na płycie głównej OPEN A, nic się nie zapala, a przekaźnik na płytce radiowej słychać, więc piloty i programowanie przeszło pomyślnie. Problem ze sprzętem 

oznacz moderatorów