Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
moj przypadek wyglada tak. Kupiłem towar na Allegro, info o płatności miało przyjąć w drugim meilu z racji ze ten MEiL nie przyszedł umówiłem się ze sprzedającym ze dam mu kod blikiem a resztę doplace jak dostanę towar. Zaznaczam ze normalnie kliknąłem KUP TERAZ. Od tamtej pory brak kontaktu telefonicznego jak i na Allegro.
@urbinio Zgodnie z wiadomością mailową, którą od nas dostałeś, poprosiliśmy Sprzedającego o kontakt z Tobą w tej sprawie. Jeśli Sprzedający nie odpowie w określonym w tej informacji terminie, napisz proszę do nas ponownie.
Wiem, wiem pisze bo jestem lekko zdenerwowany bo telefon sprzedającego jest wyłączony od wczoraj, widzę ze profil na fb na którym pisaliśmy już jest usunięty i jestem na 99 procent pewny ze zostałem oszukany.
@urbinio W takim przypadku nasi pracownicy wskażą Ci kolejne kroki, więc postępuj proszę według instrukcji, które otrzymasz w korespondencji mailowej.
Witam, odpisałem na meila sprzedający tak jak się spodziewałem nie odezwał się. Jakie są dalsze kroki ??
@urbinio To zapewne tylko zgłoszenie na Policję zostało.
A wniosek do POK dopiero po 14 dniach ? Ale co wymagają ? Dostał ktoś kiedyś zwrot od nich ??
@urbinio Tak po 14 dniach, opisujesz tam, czego dotyczy i że nie otrzymałeś towaru. Tak zwracają.
Co trzeba przygotować ? Wniosek z Policji potwierdzenia wysłania bliska jakieś screeny z rozmowy ??
@urbinio Ja tylko opisałem cale zajście, dyskusja się odbyła przez Allegro.
Na dużo kasy Cię oszukali ??
Kilka stów.
Mnie na thermomix
@urbinio Po upływie 14 dni od zakupu możesz złożyć wniosek do POK:https://allegro.pl/program-ochrony-kupujacych/index
A ja właśnie nie moge tego wniosku zlozyc? Towaru nie dostalam tylko co chwile w dyskusji proszony jest sprzedawca zeby sie wypowiedział, niestety ma to w tylku, nie reaguje, telefon wylaczony, kasa nie zwrocona. Co mam zrobic zeby odzyskac pieniadze? Placilam blikiem i nie jest to mala kwota.
Ja zapłaciłem blikiem poza Allegro, okazało się ze ktoś wyjął od razu pieniądze z konta. Wyjęcie pieniędzy w Katowicach a przesyłka miała przyjść z Gdańska.
Tyle o tym się trąbi, żeby nie dawać nikomu kodów BLIK, a zawsze znajdą się tacy, którzy i tak to zrobią.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
No właśnie ja dopiero o tym przeczytałem jak się przekonałem na własnej skórze. Człowiek uczy się na błędach, szkoda tylko ze na takich drogich ;/
@urbinio Proponuję zacząć czytać portale pokroju z3s, niebezpiecznika czy sekuraka, gdzie co chwilę są opisywane m.in. nowe (lub stare powracające w udoskonalonych formach) mechanizmy przekrętów.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@Knowhere ale ja nie dalam blika nikomu. Kupilam normalnie towar, zaplacilam blikiem tak jak zawsze place za zakupy na allegro. Do 28 sonda miala byc u mnie, koleś mial pozytywne opinie... I kiedy poprosilam z pomoca allegro o zwrot pieniedzy bo towar nie doszedl, zaczely sie schody. Gosciu nie reaguje na wezwania allegro, na moje meile...