anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupilem tanio, sprzedawca nie chce wyslac

vRadzio
#7 Wielbiciel#

Witam, 

Kupilem wiertarke za 22 zlote warta 2700, sprzedawca wykpil sie i nie wysyla towaru. Co robic? 

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

xyz96
#21 Demiurg#

@vRadzio Możesz iść do sądu i próbować wyegzekwować wydanie rzeczy, ponieważ została zawarta prawnie wiążąca umowa. Bez tego sprzedawca towaru Ci nie wyda.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@vRadzio Zakup na AL, różnica jest tak znacząca że z pewnością nie otrzymasz towaru(nawet w sądzie), ale próbuj. Nawet dyskusja, sprzedający zwróci Ci środki, jak zaplącileś i nic nie będzie, wiele wątków tu było i tak się to kończyło.

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@vRadzio "Kupilem wiertarke za 22 zlote warta 2700, sprzedawca wykpil sie i nie wysyla towaru. Co robic?" - przemyśleć swoje zachowanie. Kupiłeś coś za mniej niż 1/120 ceny (bez krępacji przyznając się do tego publicznie) i jesteś zdziwiony, że "sprzedawca wykpil sie i nie wysyla towaru"?

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@vRadzio Bo uczciwość na to nie pozwala .Ciekawe jakbyś znalazł na ulicy portfel wypchany gotówką to byś go przytulił jako okazję czy oddał temu co zgubił.

oznacz moderatorów

gierland
#12 Orędownik#

A ty byś wysłał przedmiot za 22zł warty 2700? 

oznacz moderatorów

Client:99922473
#7 Wielbiciel#

ja kupiłem najdroższy produkt z tej pułki i te z sprzedawca mnie lekceważy allegro schodzi na psy

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@vRadzio  cóż masz dwa wyjścia

1 Albo zachować odrobine zdrowego rozsądku i odpowiedziec sobie na pytanie czy Ty bys taki towar wysłał?

2 Albo tez jak twierdzi @xyz96  możesz sie upierać że została zawarta prawnie wiażąca umowa wiec pójść do sądu który stwierdzi czy taka umowa ( zakup za mniej niz 1 % wartości przedmiotu- około 0,82 %) . Może byc uznany za prawnie wiązącą umowe. Cóż sąd to stwierdzi czy odpowiednie normy nie zostały naruszone.

Potem jeśłi zechcesz opublikuj tutaj orzeczenie tak aby inni kupujacy na takich "okazjach" juz znali odpowiedź na swoje pytanie czy  ta umowa jest prawidłowa i prawnie wiąząca.

oznacz moderatorów