anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupno przedmiotu elektronicznego a Allegro Protect

Best-Premium
#8 Zapaleniec#

Cześć, zastanawiam się nad kupnem produktu elektronicznego - konta na pewnym portalu, a właściwie "czasu poświęconego na rozwinięcie konta". Cena produktu jest bardzo wysoka (5000 zł) i nie chciałbym włożyć tych pieniędzy w bezwartościowy produkt. Istnieje możliwość, że na konto nałożony jest shadow ban [https://en.wikipedia.org/wiki/Shadow_banning], a nie sprawdzę tego dopóki sam nie zaloguję się na to konto i nie zacznę wrzucać swoich treści. Shadow ban polega na tym, że mimo znacznej ilości obserwujących, moje treści nie są im proponowane, ani wyświetlane. Często jest to spowodowane wrzucaniem treści niezgodnych z polityką danej platformy. Obecnie na profilu nie ma żadnych treści, zostały one usunięte/ukryte. Proszę o informację co w sytuacji, kiedy okaże się, że na konto jest nałożony shadow ban lub inna blokada? Przeczytałem już kilka artykułów na temat Allegro Protect i widziałem, że firma często robi pod górkę ze zwrotem tak dużej kwoty.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Best-Premium  jeśli zostaną spełnione warunki Allegro Protect zgodne z regulaminem to będziesz mógł skorzystać z rekompensaty.

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Best-Premium Czyli 

Allegro Protect nie obejmuje sytuacji, gdy:

Oferta lub działanie Kupującego nie były zgodne z Regulaminem Allegro, w szczególności Towar nie był dopuszczony do obrotu na Allegro z uwagi na wykaz towarów zakazanych i dopuszczonych warunkowo, wskazanych w Regulaminie Allegro.

________
Κώστας
oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

jak myślisz że ap ci wypłaca za konto do gry za 5k kupione od osoby prywatnej to radzę ci daj sobie spokój bo utopisz tą kasę. Jedyna pewna sytuacja o ap to że nie wyśle ci zakupionego towaru o reklamację się będziesz ganiał sam

oznacz moderatorów