Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Potrzebuję kupić nowy silnik do motocykla. Okazuję się, że sprzedjący znajduję się w moim miejscu zamieszkania. Oferuję on również na ofercie "30 dniowe odstąpienie od umowy", które obowiązuję w każdej metodzie dostawy (w tym odbiór osobisty).
Moje pytania:
Czy faktycznie będe mógł zwrócić silnik kupiony przez allegro ale odebrany osobiście (zwrot zakupu na odległość)?
Czy jako, że jest to firma lecz sprzet jest używany maja obowiązek mi w tej sytuacji go przyjąć?
@BoriaXXX Oczywiście że możesz kupić z odbiorem osobistym a warunki pozostają .
@BoriaXXX Liczy się sposób zakupu, odbiór to sprawa wtórna. Używany czy nowy w wypadku zwrotu nie ma znaczenia. Ma znaczenie w wypadku reklamacji - nie możesz reklamować wad/zużycia o którym wiedziałeś przed zakupem.
@pinsplash Przecież to oczywiste ale może wady ukryte ,zawsze pozostają koszty montażu i demontażu .
nie jestem mistrzem kupna przez internet 🙂 no tak tak, ale >>>>>>>zamiast reklamacji i szarpania się z nimi wolałbym miec po prostu opcje zwrotu do 14 dni<<<<<<<<<<<< Tak wiem że koszty montażu, dlatego jest gorzej bo fatycznie mam małe szanse ocenić co kupiłem bez tego. Wiec wracajać, czy będę miał możliwość skorzystac z 14 dniowego zwrotu jako zakup na odległość ?
@BoriaXXX Odległość nie ma znaczenia jeżeli nadal jest to zakup przez Allegro.