anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupno towaru poza Allegro - czy obowiązuje program ochrony kupujących?

vwtrauto
#7 Wielbiciel#

Witam,

chce kupicz towar wystaviony na allegro, sprzedawca ma wystavione 9sztuk, ja chce kupicz 400 sztuk.

Sprzedawca mi odpowiada, ze wystawi fakture do zaplaty na 400 sztuk, ale nie przes allegro. Pisze mi:

sztachety nie sprzedajemy na allegro , tylko na allegro mamy informacyjnie iż posiadamy taką ofertę. Sztachety i blachy wyceniamy indywidualnie pod każdego klienta i nie da się takiego produktu przez allegro kupić. Ma Pan proformę i na podstawie tej oferty może Pan zakupić bezpośrednio u nas po dokonaniu przedpłaty.

Jak to kupie, to niema gwarancje i ochrony kupujacych nie??!!

oznacz moderatorów
18 ODPOWIEDZI 18

LEW433
#21 Demiurg#

@vwtrauto Zakup przez Allegro jest tylko jednym z sposobów zakupu, nie zmienia to twoje gwarancji.Nie masz tego co daje Allegro tzn "programu ochrony klienta".

oznacz moderatorów

vwtrauto
#7 Wielbiciel#

Ja kupie towar za 3000Zl. sprzedawca zaplati allegro prowizije tylko z 50Zl.

i jak bedze problem, niema ochrony allegra. Mowie sprzewci, wystaw oferte na cene 3000 zl. i to nie......

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@vwtrauto A w której to kategorii jest ~1,6% prowizji? Radzę najpierw zapoznać się z tym załącznikiem https://allegro.pl/regulamin/zalacznik/4#czesc-iii-prowizje-od-sprzedazy bo chyba nie wiesz jakie na allegro obowiązują prowizje.

PS Słownik wyzionął ducha?

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów

Vryko
#18 Luminarz#

@Knowhere To raczej nie Polak. 

LEW433
#21 Demiurg#

@Vryko Uparty i nie Polak.....😁

oznacz moderatorów

Vryko
#18 Luminarz#

@LEW433  Nie kończ... 😛

LEW433
#21 Demiurg#

@Vryko Lubię kończyć....🤣

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@Vryko Może tak, może nie. Tak czy owak, nie dałbym sobie niczego za to uciąć😁

oznacz moderatorów

Vryko
#18 Luminarz#

Prawdopodobnie Czech, albo Słowak. Ale też bym se nic nie dał uciąć 😉

kostas11
#21 Demiurg#

@vwtrauto  chyba z 300 zł oraz prowizję za koszty dostawy, takie prowizje umarły z 10 lat temu 😉

________
Κώστας
oznacz moderatorów

exoryna
#14 Krzewiciel#

Jak się nie da kupić przez Alle? Tylko niektóre kategorie to ogłoszenia informacyjne. 

To chyba logiczne, że zakup z pominięciem platformy równa się brak ochrony z pok. Nie wiem jak mozna pomyśleć inaczej. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@vwtrauto Musisz sam podjąć decyzję, jak sprzedający nie chce tak ci sprzedać to nikt go nie zmusi. Jak wcześniej napisałem, ludzie kupują nie tylko na Allegro, gwarancja obowiązuje wszędzie zgodnie z prawem, tracisz POK i koszty przesyłki jak posiadasz Smarta i oczywiście jak sprzedający go udostępnia. Nie ma innej podobnej OFERTY?

oznacz moderatorów

konto zamknięte
Nie dotyczy

* ble ble ble  ... mówi ,,, 

oznacz moderatorów

pulkownik66
#19 Nestor#

@konto zamknięte   Przecież ktoś już odpowiedział, czego jeszcze nie wiesz? Tak- gwarancję masz. Nie- nie ma ochrony kupujących przez Allegro, jak kupisz poza nim.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@konto zamknięte Mądralo, podaj je! On musi zdecydować na czym mu zależy i ma tu wyraźnie napisane co i jak.

oznacz moderatorów

vwtrauto
#7 Wielbiciel#

Szanowni Państwo, chodzi o to, że sprzedawca sprzedaje przez allegro, ale nie chce płacić allegro prowizji. Dlatego nie chce eksponować przedmiotów poprzez allegro. Sprzedawca jest oszustem i allegro powinno go blokować. Jako kupujący zażądałem od niego wystawienia aukcji na allegro, bo znalazłem tu jego ofertę, ale sprzedawca odmówił.

Ano,  ja nie jestem Polakiem! Przepraszam za błędy

oznacz moderatorów

Adekpol
#13 Ambasador#

Zażądałeś wystawienia oferty? 🤣 A kim Ty jesteś żeby mu mówić co ma zrobić, sprzedawca napisał co i jak jeśli chodzi o finalizację transakcji, albo to akceptujesz albo nie i trudno, nie możesz mu mówić co ma robić wtf

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@vwtrauto "Ano, ja nie jestem Polakiem! Przepraszam za błędy" - w takim razie również przepraszam.

oznacz moderatorów