Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam posiadam kupon na 20zl przy zakupach powyżej 300zl na wszystkie kategorie chciałam kupić trampolinę za ponad 400 jednak kupon jest zamazany nie mogę go uzyc , często dostaje kupony i nigdy nie było problemu
@pati_k_89 widzę, że kupon jest do wykorzystania jedynie w aplikacji. Daj proszę znać czy próbujesz zrealizować zakup w aplikacji oraz jaki komunikat pojawia się przy kuponie. 😊
Tak wiem że w aplikacji, tylko z niej korzystam . Po dodaniu produktu do koszyka pojawia mi się informacja że w następnym roku jest kupon. Po wybraniu dostawy nie mogę wybrać tego kuponu,tak jakby był nie aktywny:( pisze że 20zl za zakupy za min 300zl
@pati_k_89 spróbuj proszę odinstalować aplikację i zainstalować ją ponownie (dodaj tylko przed tym krokiem, produkty z koszyka do ulubionych). Jeśli ten krok nie pomoże, to prześlij proszę zrzut ekranu z tym komunikatem i będę weryfikować co tam się dzieje z działem technicznym. 😊
Niestety nie pomogło.
@pati_k_89 oferta, w której próbujesz kupić nie ma dostępnej dostawy Smart!, a zgodnie z informacją kupon będzie dostępny przy zakupach z dostawą Smart!.
Czyli przy tej ofercie z koszyka, nie będzie opcji skorzystania z kuponu. Jeśli chcesz skorzystać z kuponu, to należy wybrać ofertę, która jest oznaczona ikoną Smart! i wybrać metodę dostawy, którą obejmuje. 😊