Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Byłam nieprzyjemna dla Sprzedającej, powiedziałam, że nie oddam pieniędzy (Sprzedająca nie chciała przesłać zdjęcia opakowania, bez którego nie mogę złożyć reklamacji w Inpost) , ale fakt faktem oddałam pieniądze. Teraz ona się odgraża, że mi "narobi szamba", wysyła pogróżki, pisze, że mnie odwiedzi oraz obraża od "postych bab", "tępakow" itd. Co mogę zrobić?
@studioEMsell Ja to myślę, że Ty wszystko napisałaś na opak. Nic z tego nie wiem. Jesteś sprzedającą czy kupującą? Kto dla kogo był nieprzyjemny?
@studioEMsell zgłoś do Allegro, może dostanie ostrzeżenie🙂
@studioEMsell Napisz mu że zgłosisz na policję za obrazę i z pewnością zadziała.
@studioEMsell Prześlij mi proszę zdjęcia lub zrzuty tych wiadomości wraz z loginem Sprzedającej na adres spolecznosc@allegro.pl, zajmiemy się sprawą i sprawdzimy to na pewno.
Byłaś nieprzyjemna dla kupującej i nie chciałaś oddać pieniędzy, ale w końcu je oddałaś. Skoro ona się odgraża, to może jednak pieniędzy nie oddałaś?? Teraz ona jest dla Ciebie nieuprzejma i tyle.
Oddałam w niecałe 12h po zgłoszeniu. Ja nikogo nie obraziłam i nikomu nie groze.
@studioEMsell Nie słuchaj , jeżeli nie obraziłaś kupującego i masz dowody że cie obraża, wyślij mu maila że zgłosisz ją za obrazę.Poskutkuje.
Dokładnie. Na policję zgłosić.
@studioEMsell z tego wynika, ze obie jesteście siebie warte zarówno jedna jak i druga nie ma szacunku do 2 osoby wiec co my jako społeczność gadane mamy poradzić? Nauczyć was kultury?
Jak wyżej, nikomu nie grożę i nikogo od tępakow i prostaków nie wyzywam.
Skoro pieniądze oddałaś, to za co ona się odgraża po zwrocie wpłaty??
"Otrzymałam wadliwy towar. Sprzedawca uzależnia reklamację produktu od posiadania opakowania w którym wysłał towar (folię i styropian) co jest rażącym naruszeniem prawa! Zero poczucia odpowiedzialności za wadliwy towar. Łamie podstawowe prawa konsumenta! Reprezentuje zerowy poziom relacji sprzedawca- klient! Jest bezczelna, arogancka, ordynarna, kpi z kupującego! Na pytanie kiedy zwróci pieniądze odpisuje: "Nigdy :D" Nie czyta wiadomości ze zrozumieniem. RADZĘ OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM! "
7 dni na odstąpienie od umowy w zakładce Zwroty? To rażące naruszenie prawa. Ciekawe, co na to Allegro?
....oraz jakieś bzdury:
2. Towar w oryginalnym opakowaniu
---
CZAS NA REKLAMACJĘ Z TYTUŁU RĘKOJMI
No dobra, ale jak inaczej mam to zrobić skoro na złożenie reklamacji u Przewoźnika mam 14 dni? Jeśli kupujący mi zgłosi reklamację 13 dnia to ja nie mam możliwości ubiegać się o odszkodowanie.
A co to obchodzi kupującego? To Twój problem, on ma czas na reklamację z rękojmi 2 lata. Widać, że nie znasz podstaw. Zapytaj o zasady Allegro tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=a2f3ea49-2579-47d5-87f4-6d96a42e3e86&subjectId=ae7b20da-e...
Tylko bierz pod uwagę, że Allegro może po takim zgłoszeniu prześwietlić Twoje konto i nałożyć ograniczenia za naruszanie regulaminu. Już teraz takie ograniczenia powinny być nałożone, ponieważ pracownicy Allegro czytają to forum.
jedna baba drugiej babie ........................