Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Od pewnego czasu borykam się ze sporym problemem ze strony kupujących.
Coraz więcej wśród nich oszustów a Allegro zazwyczaj staje po ich stronie.
Sprzedaje zawory elektromagnetyczne do samochodów i jest problem z częścią zwrotów.
Co czwarty czy piąty zwracany zawór jest używany, robię natychmiast zdjęcia po komisyjnym otwarciu paczki ale to nic nie daje. Klient-oszust oczywiście twierdzi że taki dostał albo że wysłałem do niego zdjęcie innego zaworu.
Ręce opadają.
Jak to mawiał Wódz - "Naród wspaniały tylko ludzie k.... "
Nagrywanie nic nie da bo przecież nie nagram całego procesu od momentu otrzymania zwrotu - poza tym jakby ktoś chciał to i tak to ominie.
nic z tym nie zrobisz, ja sprzedaję ogólnie części w moto i zdarzają mi się tacy agenci co odsyłają towar z demontażu albo w ogóle coś innego niż kupili. Oczywiście potem tłumaczenia że oni już taki dostali itp.
Nagrywanie procesu pakowania pomaga na większość przypadków.
@mix-mce nagrywanie to żaden dowód, można łatwo podważyć 😞
@azetdiesel po co dyskusje, klient odstąpił, towar już nie jego, wyceniasz co dostałeś - robisz zdjęcia dokumentację oddajesz jak za używkę, jak mi nie pasi ma prawo skierować sprawę do rzecznika i do sądu, ale pewnie wcześniej dyskusja i Allegro odda mu różnicę ze swoich i tak wyglądają realia na Allegro 🙂
@azetdiesel nagrywasz pakowanie i wypakowanie zwrotu ciągiem. I nie ominie bo oszustwo art 286kk zagrozone jest do 8 lat a materiał dowodowy jest w postaci nagrania i nawet średnio inteligentny expert stwierdzi że materiał nie był modyfikowany a mamy allegro nie ma w sądzie. Ludzie zacznijcie zgłaszać do sądu i mediów jak się allwgro srobi syf medialny to będą musieli politykę karmienia dziadostwa zmienić cwaniakom też sie musi w glowach ustukać że allegro mogą se oszukać ale policji i sądu już nie i się akończy dziadowanie