anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupujący zarzuca niezgodność towaru z opisem

Eurosuper95
#1 Nowicjusz#

IMG_3852.png

• IMG_3833.png

IMG_3834.png

IMG_3835.png

IMG_3840.png

Wysłałam 1,5miesiaca temu swój telefon siostrze - nie otwierała pudełka jedynie dodatkowo zabezpieczyła pianką podwójnie żeby telefonowi się nic nie stało. Ok 2/3tyg później wystawilam go na sprzedaż - siostra nie znała parametrów nie korzysta z iPhone. Posiadam nagrania sprzed wysyłki telefonu gdzie widać dokładny stan telefonu - wyczyszczony, bez żadnych rys stan idealny. 
kupujący wysłał mi zdjęcia gdzie ewidentnie widać że rysy są nowe plus pęknięcie/ rysa z przodu . Zarzuca mi że filmiki i zrzuty filmików są stare, że prześwietlone że towar niezgodny z opisem. 
jak rozwiązać taką sytuację ? 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

az1rael
#21 Demiurg#

@Eurosuper95 skoro masz udokumentowany stan tel sprzed wysyłki i pewnie kod imei urządzenia to odrzuć reklamację bo 1 uszkodzenia mechaniczne nie podlegają reklamacji lub niech ci wyśle na reklamację na wskazany adres i tam sprawdź nr seryjny imei czy co tam ma iphone tego co przyjdzie z tym co wysłałaś i jak sie nie zgadza to zgloś próbę oszustwa na policji bo może ci wciska nie twój telefon na zwrot kasy

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Ale jedno się tu nie zgadza, telefon był u siostry przez 2/3 tygodnie i co ma sprzedający udowodnić że widział go całym?

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Eurosuper95 ana przyszłość sprzedając cokolwoek w necie jako osoba prywatna pisze się w opisie oferty wyłączam rękojmię

oznacz moderatorów