Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Denerwuje mnie opcja Kupuje i Płace na allegro. Ta opcja gdzie pomijany jest wybór wysyłki a jest brany ostatni używany.
Czy ktoś z Was wie czy można to wyłączyć ?
@Arek93112 nic nie jest pomijane zanim klikniesz kupuję i płacę sprawdź dostawy i inne dane przed zatwierdzeniem zamówienia, nie da się tego wyłączyć 🙂
No właśnie jest to pomijane. Tak mi się wydaje by przyspieszyć proces zakupu. Ale ten guzik/ opcja nie jest na każdej aukcji i ja z pośpiechu na przykład kliknąłem to i od razu później był komunikat, że kupilem przedmiot XYZ 🙂
Myli mi się to z KUP TERAZ
@Arek93112 Może masz podpiętą kartę płatniczą do konta Allegro i kupujesz jednym kliknięciem? Usuń dane karty.
Mam podpieta karte do konta i zawsze musze potwiedzic adres wysylki
Jedna z najbardziej badziewnych opcji na allegro - niby ma pomagać i zachęcać do szybkiego kupowania a tymczasem już kolejna przesyłka poszła na inny adres, z którego kiedyś korzystałem, nie udało się też wpisać informacji dla sprzedawcy, niezbędnej do wyboru towaru. Jak w minionej epoce muszę wszystko odkręcać mailowo.
oj tak.
Mega sie z tym się z tym zgadzam
@Arek93112 włączyliśmy taką opcję, ponieważ wielu Kupujących docenia możliwość szybkiego zakupu. Na stronie oferty możesz jednak zmienić zarówno adres dostawy jak i metodę płatności. Jeżeli nie chcesz korzystać z tej opcji, dodaj przedmioty do koszyka i opłać je z poziomu koszyka.
Mam w domu małe dziecko i boję się że coś kupi przypadkiem , da się całkiem wyłączyć opcję kupuję i płacę ?
@wierzbicki1980 Nie, nie ma takiej możliwości. Jeśli obawiasz się, że ktoś może dokonać takiego zakupu z Twojego konta, proponuję za każdym razem wylogowywać się z urządzenia, z którego korzystasz.
@wierzbicki1980 Wystarczy usunąć z ustawień konta allegro zapisane karty i konta. Należy to również zrobić w apce bankowej.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Też jestem wkurzony tą opcją. Bez sensu działa.
Ktoś kto "bawi" się moim laptopem może zrobić zakupy na moje konto bez pytania i od razu sciąga kasę z karty visa. **piiip**yczny pomysł. Nie można też wybrać opcji dodatkowych.
Łatwo też kliknąć przez przypadek i pomylić z właściwą opcją.
Powinna być OBOWIĄZKOWO opcja wyłączenia tej funkcji, a na razie muszę stosować protezy:
- zawsze wylogowany z allegro,
- wywalenie karty visa z konta allegro,
Zgadzam sie. Jestem za tym zeby w ustawieniach konta byla opcja wylaczenia tej funkcji!
Zeby mi dalo wybor... nie chce tej funkcjonalnosci, ale nie chodzi mi o to by calkowicie ja usunac tylko dac mozliwosc wylaczenia w opcjach konta.
@Arek93112 @oblus2 - oto jak można zrobić problem tam, gdzie nie ma żadnego problemu...
Moim zdaniem nic nie trzeba wyłączać - wystarczy po prostu podczas zakupów na Allegro włączyć myślenie.
Nie pojete jest jak można dać komuś do użytkowania laptop będąc samemu zalogowanym do aplikacji!, każdy zdrowo myślący człowiek utworzy innemu np. konto gościa, albo pozwoli skorzystać z innej przeglądarki, ewentualnie innego konta na przeglądarce.
Przecież jakieś podstawy informatyki są w szkołach od 30 lat.
Gościu - wydaje mi się że nie wiesz czym mówisz, albo Twoje doświadczenie informatyczne jest za niskie. Jestem Dyrektorem Informatyki w firmie, to ja wprowadzam procedury bezpieczeństwa i próbuje je egzekwować. Więc zanim wywalę połowę menagerów w firmie za naruszenie procedur (np. pożyczenie dziecku służbowego laptopa do jakiejś głupkowatej gry przeglądarkowej) wolę wskazywać od razu dziury bezpieczeństwa w Allegro. Teoretyczne wyobrażenia, a praktyka - to dwie różne rzeczy.
@wplonka2 A możesz swój wywód napisać bardziej zrozumiale. Co mają dziury w systemie bezpieczeństa Allegro do przycisku "kupuję i płacę" Po dokonaniu zakupów powinno się wylogować chociażby z konta Allegro, dodatkowo można właczyć logowanie dwuetapowe. No chyba, że udostępnisz dziecku laptop, telefon i hasła. A te Twoje "protezy" to w rzeczywistości rozsądne działania. Jako expert od bezpieczeństwa powinienes to wiedzić. No ale jak się zostawia laptop z niewylogowaną stroną to kogo można za to winić ? Allegro czy tego co nie chciało mu sie pomyśleć ? Jestem ciekawy czy w pracy tez klikasz "jak leci" i zostawiasz laptop do użytku dla kazdego ? To trochę kiepskie te "procedury bezpieczeństwa"