anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupuję towar i co brak towaru.

szary12376
#10 Popularyzator#

Jak allegro wymusza na sprzedających pilnowania ilości sprzedawanych towarów. 1 mc wcześniej pytam sprzedającego o towar, brak odpowiedzi. Po 1 mc kupuję i co towaru brak, kupuje w drugiej aukcji i też brak. A były 4 i 2 szt. To jest tak dowolne tutaj. Inna sprawa, że jeśli firma ma stacjonarny sklep, oficjalne konto tu i jeszcze dwa boczne tu konta, to można się zgubić. Dlaczego allegro pozwala jednej firmie mieć tu bezlik kont ?

Powinno być, jedna firma z danych = jeden sklep, bo inaczej ktoś wie gdzie może szopki odstawiać, a gdzie musi mieć tyle towaru co widać. 

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

Client:96810784
#13 Ambasador#

Ja proponuję iść dalej- zabrońmy sprzedającym mieć tu konta bo jeszcze nie daj borze sprzedadzą towar w innym miejscu a oferta się nie zaktualizuje.

oznacz moderatorów

szary12376
#10 Popularyzator#

Nie przesadzajmy, czasem cyfry są zapisane z podanym procentem odchyłki możliwej. Ale w większości świata cyfry powinny być w punkt traktowane, to nie wypracowanie, że każdy inaczej poleje wodę o tym samym.

oznacz moderatorów

Client:104371448
#14 Krzewiciel#

@Client:96810784: Nie popadaj w paranoję.

Jeden sprzedawca powinien mieć jedno konto.

1) jakiś czas temu potrzebowalem garniturową białą koszulę. Kilkadziesiąt stron tych samych ofert. Wybieram kolor biały i nawalone takze inne kolory. Zrobilem rozeznanie i okazalo sie, ze jedna firma ma dokładnie DZIEWIĘĆ roznych kont z tymi samymi koszulami.

2) Zobacz jaki jest burdel/balagan z walizkami aluminiowymi. Tam to jest masakra dopiero.

W ogóle nie wiem dlaczego Allegro dopuszcza w koszulach takie coś, że zaznaczam biały kolor a wyświetlają sie wszystkie kolory w ofertach.

POWOLI REZYGNUJĘ Z ALLEGRO. ZA DUŻY BAŁAGAN.

No i chinskie firmy tez powodują mega balagan w kategoriach...itp...itd.

Aktualnie wyszukanie czegos konkretnego w tym serwisie to w polowie przypadkow strata czasu.

oznacz moderatorów

szary12376
#10 Popularyzator#

Dokładnie, wtedy by się pilnowali bardziej ze wszystkim, jak i z ilościami. No ale allegro ułatwia sprzedającym wszystko, kasa rządzi.

Wyszukiwanie to tak naprawdę zgubne tu jest, aż wprowadzili połącz te same oferty. Kupuje coś, chce zobaczyć co tam ma sprzedający, a tam 50 stron i co strona to samo w innej kolejności, paranoja aby długo na allegro siedzieć chyba tylko. Też mi allegro wychodzi nosem, traktują klientów jak owce, a sprzedających jak pastucha, sami są dyrektorem PGRa.

oznacz moderatorów

starling_shop
#14 Krzewiciel#

Przecież to zasługa wspaniałego katalogu allegro a nie ilości kont sprzedawców.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Kont można mieć ile się chce. a że brak towaru to nie jest dobre ze strony firmy, wystaw odpowiedni komentarz! o ile to zakup na zwykłym Allegro.

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@szary12376 kolejny Twój wpis oderwany od rzeczywistości

zapis gdzie musi mieć tyle towaru co widać by l w regulaminie allegro kilka lat temu i został z niego usunięty

allegro nie jest programem magazynowym sprzedawcy

ilość towarów oferowana na allegro nie odzwierciedla nigdy jego stanów magazynowych

serwis działa w 24h codziennie, sprzedawcy raczej 8h 5 dni w tygodniu

Wielu sprzedawców sprzedaje produkty w różnych miejscach

U mnie niektóre oferty na allegro mają 20lat

allegro przez lata zmieniało wielokrotnie zasady dotyczące ilości sztuk produktu w serwisie

kto otrzyma l taki komentarz?

"Nie otrzymałam zamówienia po kilku dniach okazało się że nawet nie mają tych produktów na stanie. Bardzo nie polecam. O każdą informacje musiałam sama się dopraszać inaczej nie poinformowano by mnie o tym. "

jak się domyślasz - oficjalny sklep allegro

oznacz moderatorów

szary12376
#10 Popularyzator#

To jest rzeczywistość kolego i coś takiego powinno być punktowane przez allegro. Albo w sklepie się spinają i odejmują, albo przez takie zapisy wywalą du... w fotel i zero przejmowania się. Dobra firma stany magazynowe ma dokładne, u tego samego sprzedającego kupiłem z jednej aukcji, brak towaru, z drugiej brak towaru. Ty byłbyś dalej spokojny i pewny, do 3 razy sztuka, ja już odpływam raczej.

oznacz moderatorów

Client:96810784
#13 Ambasador#

Po co kolejny raz kupujesz u tego samego sprzedawcy skoro raz ci napisał, że towaru nie ma? Jak kupisz jeszcze 5x to ten towar mu nagle nie wyrośnie... może warto trochę pomyśleć i.... kupić u kogoś innego?

oznacz moderatorów

szary12376
#10 Popularyzator#

Były dwie aukcje, identyczny wygląd i towar, trochę inna moc, opis dopasowania pasował. To taki sprawdzian ew. z domysłem kolejnego komenti. Wyszło albo celowe działanie, albo sklep dno.

oznacz moderatorów

szary12376
#10 Popularyzator#

Najlepsze jest to,  że sprzedający zakończył aukcję na 2-3 dni i teraz już jest ponownie, dostępne 4 sztuki są. Ty  @Client:96810784  postaw się w tej sytuacji, może wtedy zrozumiesz, bo cały czas trywializujesz. Ktoś mnie tu zgłosił, nie muszę się długo domyślać.

10174523065

Może moderator to jakoś merytorycznie wyjaśni. Kupiłem, towar znika, aukcja zakończona, za parę dni aukcja wraca i nadal są 4 sztuki. To jakaś kpina jest.

oznacz moderatorów