anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kurier kłamie, że nikogo nie zastał.

Kinga_22_2005
#7 Wielbiciel
  • Witam. 
  • Przed wczoraj kurier wziął mają paczkę do doręczenia. Czekałam na nią aż do 16 po czym dostaje mail, że nie zastał mnie w domu i jutro spróbuje ponownie. Jest to absolutnym kłamstwem. Sprawę zgłosiłam do centrali.
  • Na kolejny dzień kurier zrobił to samo, a ja znowu czekałam na niego w domu. Otrzymałam informację, że paczka wraca do nadawcy.
  • Ponownie zgłosiłam sprawę oraz skargę na kuriera. Poinformowano mnie, że paczka dzisiaj dotrze. W komunikacie niestety widzę, że paczka z powrotem przyjęta w oddziale.
  • Jaja sobie robią. Głęboko gdzieś mają klienta. 
  • Czy ktoś z Państwa miał taką sytuację?
  • Jeżeli tak, to jak sobie z tym poradziliście? 
oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

kaliszaneczka-x
#16 Inspirator

Z kurierami teraz ogólnie masakra. Ja o tym, że odebrałam paczkę dowiaduję się z maila (siedząc w domu z telefonem koło ręki). Paczka na progu. Już tak z 10 x mi zrobili. A allegro ma to gdzieś, zwalając kłopoty na sprzedających. Chociaż sami korzystając ze swojej pozycji pewnie bez problemu by się z  takimi firmami dogadali zamiast marnować czas na utrudniające zakupy zmiany w systemie...

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Kinga_22_2005 Ja miałem. Kurier Inpost 2 tygodni nie mógł dotrzeć w tym samym mieście . Ciągle miałem info na stronie "nie zastał odbiorcy". co było ewidentną nieprawdą. Po wielokrotnych telefonach i mailach do centrali w moim mieście, napisałem do firmy - właściciela w Krakowie, kurier byl następnego dnia z przesyłką "w zębach"

oznacz moderatorów

DarOst
#9 Pomysłodawca

To jest nie kończąca się historia: ja tak mam w mojej lokalizacji z GLS i też składałem skargi na kuriera do GLS, ale też skargi na dostawcę usługi przewozowej do sprzedawcy (akurat nie do Allegro, bo temat dotyczy każdego sklepu online, dostarczającego do mojej lokalizacji za pomocą GLS), a mamy już rok 2026!. Jeśli Allegro nie wprowadzi rozwiązania typu rozdzielenie opcji dostawy "na adres" od dostawy "do punktu odbioru" wraz z sankcją usunięcia firmie kurierskiej możliwości ujmowania w warunkach dostawy do aukcji opcji dostawy "na adres" w przypadku skarg klientów, to raczej nic na lepsze się nie zmieni. Ciekawe: temat jest często poruszany w prasie jako forma działania co najmniej nieetycznego firm kurierskich, a UOKIK na to nic.

oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@DarOst

Przecież na Allegro normalnie możesz sobie wybrać firmę kurierską, która doręczy ci przesyłkę. Tylko musisz zapłacić za dostawę.

Natomiast w przypadku, kiedy to Allegro płaci za przesyłkę, to oni wybierają kuriera. Nie ma już tak, że ty wybierasz, a Allegro płaci. 

oznacz moderatorów

DarOst
#9 Pomysłodawca

Jasne. I po to dałem się namówić na roczną opłatę Smart, żeby teraz sobie porządniejszych kurierów opłacać? To jest ok?

oznacz moderatorów