Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Wiem, że temat kosztów zwotów był już wałkowany ale jak do tej pory nie znalazłem odpowiedzi.
Moje pytanie jest o zwrot zakupionego przedmiotu, a mianowicie o kwotę jaka powinna być zwrócona.
Zakupiłem przedmiot z - koszt z przesyłką 40,94 PLN (cena przedmiotu 29.99PLN + KP 10,95) .
Przedmiot zwróciłem i otrzymałem zwrot w wysokości 29,99PLN.
Zgodnie z regulaminem: :Sprzedający zwraca koszt produktu oraz najtańszy koszt wysyłki, jaki był dostępny w ofercie, w której zakupiony został przez Ciebie produkt"
Zakup nie był dokonany dzięki Smart (od 45PLN) a sprzedawca posiada pakiet SMART za 0zł od 45PLN
Czy w takim przypadku najtańsza wysyłka sprzedającego to SMART 0PLN i w przypadku zwrotu nie jest zoobowiązany do zwrotu KP?
Podsumowywując: czy zwrot powinien być w wysokości 40,94 (z przesyłką) czy 29,99 (bez przesyłki bo ma smarta)?
Pozdrawiam
Krzysiek
@kbik jeśli zapłaciłeś za przesyłkę, sprzedający powinien zwrócić Ci najtańszy koszt wysyłki, jaki był dostępny w ofercie.
Widzę, że do nas napisałeś. Niebawem doradca odpiszę Ci na Twoje zgłoszenie.
Tak, napisałem 🙂
Dzięki za odpowiedź,
Od klienta dostałem odpowiedź, że "Najtańszy koszt dostawy to 0,00 zł - smart " i dlatego nie zrobił zwrotu za przesyłkę.
Czyli mogę do niego pisać, że z uwagi na to że przedmiot nie był zakupiony za pomocą SMART to jest zobowiązany do zwrotu KP.
@kbik 0 zł za przesyłkę z pakietem SMART nie jest zaliczane do 'najtańszej zwykłej formy dostawy'.
Sprzedający ma obowiązek zwrócić ci najtańszy zwykły (nie SMART) koszt dostawy.
Ok, o taką odpowiedź mi chodziło.
Dziękuję.
@kbik Sprzedający zapewne liczy Smarta a on się tu nie liczy, musi to być najtańszy zwrot w danej ofercie jaki oferuje sprzedający, pomijając Smarta.
@kbik może sprzedawca oferuje jakiś sposób dostawy za 0zł?
Nie, jak sprawdziłem najtańszy to 8,99 i SMART 0zł.
Czyli jeśli ma SMARTA a zapłaciłem za przesyłkę 10,95 to nie ma obowiązku zwrócić KP?
Ma zwrócić koszt odsyłanego produktu plus 8,99 niektórzy sprzedający dość swobodnie stosują się do obowiązujących przepisów. Nie odpuszczaj