Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, chciałem wziąć kilka rzeczy w leasing jednak po kliknięciu przycisk OBLICZ RATĘ
przenosi mnie do koszyka leasingodawcy Leaselink, gdzie mogę dodawać kolejne produkty, jednak cena jest inna niż na aukcji. W sumie nie jest to cena ani brutto, ani netto, jest to losowa cena, oczywiście zawyżona względem aukcji.. O co tu chodzi, proszę o wyjaśnienie, jak mogę zrobić zakupy korzystając z leasinu w prawidłowych cenach.
Link do produktu:
a tutaj co co się wyświetla w koszyku leaselink:
@Client:47648994 już to weryfikuję, wrócę do Ciebie z informacją.
dzięki, czekam..
czy udało się coś ustalić, bo wciąż nie mogę dokonać zakupu..
@Client:47648994 otrzymałam informację, że w tym przypadku najpewniej zostały naliczone dodatkowe koszty. W celu wyjaśnienia powinieneś skontaktować się bezpośrednio z leasingodawcą, ponieważ proces na tym etapie nie jest po naszej stronie i nie mamy w niego wglądu: link@leaselink.pl lub przez czat na stronie https://link@leaselink.pl/
Zaraz, czy sprawa została w ogóle przeanalizowana? czy ktoś usiadł i wrzucił parę losowych produktów do koszyka leaselink? Bo ja siedzę i analizuję za was, wasz system.. Jeszcze raz, proszę o powagę i zanim Pani odpowie proszę o wykonanie tych czynności co ja i samodzielne sprawdzenie, przykładowe produkty poniżej... ale można też inne bo ten sam błąd występuje również w niektórych innych prod.
Np. w przypadku tego produktu cena na aukcji brutto to 8999:
Po kliknięciu weź leasing w koszyku leaselink, wyświetla się cena 7316,26 netto czyli 8999 brutto, czyli prawidłowa cena adekwatna do ceny na aukcji o dziwo bez żadnych dodatkowych kosztów bo jak można doliczyć coś do ceny bazowej dla leasingu?, koszty są w racie a cena bazowa to zawsze cena bazowa zakupu..
TUTAJ mamy drugi przykład - przypadkowy produkt cena na aukcji 7819 brutto:
natomiast w koszyku leaselink 7011,38 netto co daje 8623,99 brutto gdy cena powinna wynosić 7819 brutto, czyli w koszyku leaselink 6356.91 netto a nie jak w tej chwili 7011,38, czy widzi Pani teraz, że to nie są żadne dodatkowe koszty tylko jakieś losowe kwoty które wskakują przy różnych produktach. Powyżej mamy przykład prawidłowej ceny a tutaj błędnej..
Ponownie proszę o rzetelne wyjaśnienie, bo wygląda na to, że wina nie leży po stronie leaselink tylko po waszej, a jeśli nawet po ich stronie to w Państwa gestii powinno być wyjaśnienie sprawy a nie w mojej. Ja w końcu chcę tylko kupić produkt na Państwa platformie a nie wyjaśniać jakieś techniczne niuanse z waszym partnerem handlowym.
@Client:47648994 sprawę weryfikował zespół, który opiekuje się tym obszarem i przekazałam Ci odpowiedź. Poproszę jednak o głębszą analizę sytuacji i wrócę do Ciebie z informacją.
Wydaje mi się, że sprawa jest jasna jak na dłoni, dlatego dziwię się, że cały zespół musiał to wszystko analizować, a jedyną konkluzją z tego wszystkiego jest to, żebym sobie napisał do leasingodawcy i sobie wyjaśniał sprawę. No, niepoważne to jest.. Wystarczy kliknąć przy kilku produktach weź leasing i błędów wyskakuje całkiem sporo a jedyna odpowiedź to, że to jakieś koszty, nie wiadomo jakie. Proszę o poważne potraktowanie sprawy bo drugi dzień nie zakupić produktów.
@Client:47648994 sprawę weryfikowała jedna osoba, nie cały zespół. Samo stwierdzenie, że kwoty są różne w takim przypadku nie wystarczy. Zapewniam Cię, że sprawę potraktowałam i nadal traktuję poważnie. Jak tylko będę miała dalsze informacje, wrócę do Ciebie z wiadomością.