Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Licytowalem płytę na allegro lokalnie były złożone oferty licytacja miała zakończyć się 16 stycznia.
Otóż inny kupujący zaoferował 300 zł i sprzedawca zakończył aukcje mimo że już były złożone oferty i licytacja zakończyła się przed czasem .
Czy może sprzedawca kończyć aukcje przed czasem .
Czy mogę zgłosić to da sądu
@Madex0 To są uroki regulaminu Allegro😉
@Madex0 licytacje reguluje kodeks cywilny
licytacje zgodnie z prawem można zakończyć przed czasem i wtedy wygrywa osoba która dokonała przybicia tj złożyła ofertę i przebicia czyli w tym momencie dała najwyższą ofertę;
licytację są z ceną minimalną i od złotówki, jak sprzedawca zapomni ustawić ceny minimalnej i się kapnie po rozpoczeciu licytacji i ktoś da mu 1,01zł to każdy sąd potem mu wyda wyrok nakazowy wydania towaru za 1,01zł. Ale z drugiej strony wolno ci bez konsekwencji zakończyć licytację jak nie osiągniesz ceny minimalnej i wtedy nikt nie kupi. Regulamin allegro musi być zgodny z prawem i tu jest zgodny. Mogłeś pisac do sprzedawcy że dasz 350zł. Ogólnie na lokalnie to panuje prawne bezchołowie jak ktoś nie zapłaci albo nie wyda towaru iodda kasę to się z nim sam po sądach ganiaj i może wygrasz albo nie zależy od okoliczności w twoim przypadku szansa na wygraną jest prawie zerowa
Był kontakt telefoniczny z tej sprawie z doradca
Bo jest **piiip**any reguramin, sprzedawca sobie może w każdej chwili zakończyć aukcje , licytacja powinna trwać do końca i taki zapis w regulaminie allegro powinien być
Rozumiem twoje emocje ale cóż mam Ci odpisać?🤔
@Madex0 Zaakceptowałeś regulamin takim jaki jest więc nie wiem w czym problem.
@Ziolko39 nie no nie z niczym z lżejszym portfelem o jakieś 1,5-2k na wytoczenie pozwu
@Madex0 co to była za płyta?