Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam wszystkich - czy wie ktoś jak to możliwe , że licytacja zaczęła się od 1 zł ja ją przebiłem na 1.5 zł po czym na drugi dzień dostaje maila , że ktoś mnie przebił a aukcja zakończyła się z ceną 1.5 ????? czyli taką jak ja zalicytowałem ???
Ten ktoś zalicytował 1.5 zł wcześniej niż Ty. Przy tej samej kwocie maksymalnej zwycięzcą licytacji jest osoba, która pierwsza zaproponowała daną kwotę. Sprawdź na liście licytujących daty.
Ok to w takim razie dlaczego allegro podaje komunikat - twoja oferta w tej chwili jest najwyższa - pojawiający się po przelicytowaniu ? tym bardziej , że jeśli jest ktoś kto zalicytował przede mną to wychodzi komunikat, że jest oferta wyższa i żebym licytował dalej ?
Po przelicytowaniu tej złotówki allegro podało mi że moja oferta jest najwyższa i aukcja zakończyła sie z taka właśnie ceną - 1.5 zł - a pomimo to przegrałem bo ktoś mnie przelicytował ? gdzie tu sens i logika?
Co widzisz na liście ofert? Podaj tu swoją kwotę, datę i godzinę, oraz kwotę, datę i godzinę osoby wygrywającej.
Zdjęcia są ukryte, widzisz je tylko Ty.
a gdzie ustawić żeby były publiczne?
w zakładce oferty kupna jest dwóch licytujących - jednym z nich jestem ja i teraz jaja - pisze cena moja 1.0 zł ( co jest bzdurą bo licytacja zaczyna się od 1.0 zł więc nie mogłem przelicytować z 1.0 zł na 1.0 zł ) i drugi który podobno mnie przebił z ceną 1.5 zł i on wygrał chociaż był komunikat - twoja oferta 1.5 zł i jest w tej chwili najwyższa ...
czyli wałek za wałkiem...
Dałeś 1 zł, dlatego wygrała oferta z ceną 1.50 zł. Druga opcja to dałeś 1.50, ale później zmniejszyłeś swoje maximum do 1 zł. Cudów nie ma.
Dobrze, że wkleiłeś te zdjęcia, już są widoczne i wszystko jest jasne.
"Dałeś 1 zł, dlatego wygrała oferta z ceną 1.50 zł" - nie mogłem dać 1.0 zł ponieważ aukcja zaczynała się od 1.0 czyli automatycznie zaznaczając licytuj cena przebija sie o 50 gr. "dałeś 1.50, ale później zmniejszyłeś swoje maximum do 1 zł." - po jednorazowym przelicytowaniu nie wchodziłem w ogóle na aukcję a poza tym jak widać w ofertach kupna moja oferta to 1.0 zł a taka była cena wyjściowa - więc nadal nie mogłem przelicytować z 1.0 zł na 1.0 zł bo automat powiększa cenę o 50 gr - coś tu jest nie tak .. Cena wywoławcza 1.0 zł i moja oferta 1.0 zł??? czyli nie kliknąłem licytuj ? Bzdura bo jestem jako licytujący - kliknąłem licytuj to moja oferta powinna być 1.5 z automatu
Mylisz się. Można kupić towar w licytacji w cenie wywoławczej. Żałowałeś 50 groszy i masz problem.
to nie problem po prostu nie wygrałem aukcji ale nic nie żałowałem a już na pewno nie 50 gr kliknąłem licytuj a z tego co wiem bo już nie raz licytowałem w momencie kliknięcia licytuj automat sam podnosi cenę i ja tą cenę widziałem i cena na ogłoszeniu również zmieniła się na 1,5 po moim kliknięciu - ale na drugi raz zrobię zdjęcia po każdym kliknięciu i opublikuję na portalach jakie walki sie tu kręcą z licytacjami - a tylko tak dla info - od 4 dni nikt tego nie licytował i nagle w ostatniej chwili ktoś zlicytował i mnie przelicytował z 1.5 na 1.5 dobra nie ważne - myślałem , że coś się tu dowiem
Dzien dobry
Chciałbym anulować transakcje sprzedaży towaru, który był wystawiony u mnie na koncie allegro lokalnie. Towar który zakupiła klientka jest juz nie dostępny a ja nie usunąłem w odpowiednim czasie ogłoszenia i towar został zakupiony. Jak mam rozwiazac ten problem. Chciałbym rowniez zwrocic pieniazki Pani, bo Pani dokonała przelewu. Aukcja dotyczy opon nordexx - 2 szt. Proszę o pomoc i rozwiazanie mojego problemu.
Pozdrawiam
Przemyslaw Gumula
Pisz do klientki, wytłumacz się ładnie i poproś o numer konta do zwrotu. Następnie z dowodem o nie dojściu transakcji do skutku możesz próbować pisać do allegro o zwrot opłaty transakcyjnej.
ok. a co bedzie dowodem nie dojscia transkacji do skutku? Pani wplacila pieniazki przez payu. Moj zwrot na jej konto bedzie taki dowodem?
@PSHEMO85 Tak. Ściągniesz sobie potwierdzenie dokonania przelewu.
czyli najlepiej wyplacic pieniazki ktore wplacila Pani przez payu i dokonoac jej zwrotu ze swojego konta?