anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

mam dość oglądania podróbek w działach z oryginałami.

sanko1967
#8 Zapaleniec#

Jak zareaguje allegro, jeśli kupię KILKASET podrobionych np. sluchawek (niby Samsung) a następnie NIE ZAPŁACĘ? Myślę, że prawnie mam prawo odstąpienia od transakcji po jakimś czasie w związku z ,, nagłym" wykryciem iż jest to towar nieoryginalny , a więc w niewłaściwym dziale? Nieuczciwy sprzedawca miałby dłuższą przerwę w handlu, a Allegro brak zysków, więc może wreszcie ktoś by wyciągnął wnioski i coś zrobił z tymi badziewiami!!!

Dziś ledwo się powstrzymałem.

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

xyz96
#21 Demiurg#

@sanko1967 Podróbek nie można wystawiać w żadnym dziale, nie tylko z oryginałami. Ale co z tego? Możesz zgłaszać, jednak niczego to nie zmieni. 

oznacz moderatorów

sanko1967
#8 Zapaleniec#

Jak zareaguje allegro, jeśli kupię KILKASET podrobionych np. sluchawek (niby Samsung) a następnie NIE ZAPŁACĘ? Myślę, że prawnie mam prawo odstąpienia od transakcji po jakimś czasie w związku z ,,nagłym" wykryciem iż jest to towar nieoryginalny , a więc w niewłaściwym dziale? Nieuczciwy sprzedawca miałby dłuższą przerwę w handlu, a Allegro brak zysków, więc może wreszcie ktoś by wyciągnął wnioski i coś zrobił z tymi badziewiami!!!

Dziś ledwo się powstrzymałem.

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@sanko1967 Jak zareaguje Allegro jeśli nie zapłacisz? Po 7 dniach anuluje tę transakcję i uniemożliwi Ci wystawienie komentarza negatywnego za sprzedaż podróbek, serio 🙂 

Jeśli wystawisz go przed upływem 7 dni, komentarz zostanie usunięty, serio 🙂

oznacz moderatorów

sanko1967
#8 Zapaleniec#

Ok, ale sprzedający będzie miał towar zablokowany na parę dni.

oznacz moderatorów

Client:100160870
#12 Orędownik#

@sanko1967  Jak Allegro zauważy że jest to celowe działanie z twojej strony, to zablokuje ci konto.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Powinieneś to zgłaszać.😁

oznacz moderatorów

Client:100160870
#12 Orędownik#

@LEW433  Takie zgłaszanie, to zawracanie kijem Wisły😆

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Zapewne łatwiej będzie z Wisłą.😊

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@sanko1967 A co Cię to obchodzi? Niech nie sprzedaje podróbek, wtedy nikt mu nic nie będzie blokował. Allegro nie może Tobie blokować konta wtedy, gdy odmawiasz zapłaty za podróbki. Byłoby to rażącym naruszeniem prawa, bo sprzedaż podróbek jest zakazana.  

oznacz moderatorów

mr_oma
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@sanko1967, czy możesz wskazać oferty, które Twojej ocenie oferują podróbki?

Maja
   Moderatorka