anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Mam obawy w sprawie zakupu

lukaszt82
#7 Wielbiciel#

Czy jest ktoś kto kupował np.wczoraj tj 09.04.2020 od firmy [edit] maseczki ?Podejrzewam ze to fikcja ,bo nie ma juz tego konta ani żadnych produktów ,nr NIP nie istnieje itd 

oznacz moderatorów
69 ODPOWIEDZI 69

mijar01
#8 Zapaleniec#

Zglaszaj sprawę do Allegro. A maseczek szukaj na innych aukcjach. Przecież nie wszyscy są oszustami.

oznacz moderatorów

Kaliope_Brzeg
#21 Demiurg#

@jarotka1988  Ja kupiłam tutaj danabyd  i jestem bardzo zadowolona .

gala95
#7 Wielbiciel#

Również widnieje iż paczka nadana 10 kwietnia. Lecz nadawca to Polski krawiec.pl

Rozpoczęłam konwersacje z allegro i zobaczymy 

oznacz moderatorów

andguz
#7 Wielbiciel#

Maseczki zamówiłem 9 kwietnia, dziś odebrałem zamówienie w Żabce. Wydają się być zgodne z opisem i zdjęciami. Na etykiecie podana jest strona polskikrawiec.pl. Kilka dni temu również otrzymałem maila z informacją o opóźnieniu wysyłki. 

oznacz moderatorów

Client:41329620
#7 Wielbiciel#

Niestety ja też zamówiłam 9 kwietnia. 

Ani nie odbierają telefonu ani nie odpisuja na maila. 

oznacz moderatorów

oliiy
#7 Wielbiciel#

Hej, moje zamówienie z 8.04 dotarło 16.04.  Etykieta zrobiona 10. W dyskusji kopiuj-wklej i propozycja dorzucenia gratisowej maseczki do paczki która już była w paczkomacie.. Na koncie mnóstwo negatywów. NIP jest aktywny w KRS.

oznacz moderatorów

mijar01
#8 Zapaleniec#

Ja swoje też dostałem. Oczywiście kolorystyka niezgodna z zamówieniem. Jakość wykonania też odbiega od tego co na zdjęciu, szwy prowadzone nierówno, byle zrobić i wysłać. Napewno maseczka nie warta tych 9 zł.

Myślę, że wysyłają przede wszystkim tym, którzy rozpoczęli dyskusję na allegro.

oznacz moderatorów

boyko1
#1 Nowicjusz#

Zamówiłem maseczki 10 kwietnia i nie mam ich do tej pory. Kontakt ze sprzedawcą 0. Zgłaszam sprawę do organów ścigania. Za takie oszustwo w czasie pandemii grozi do 8 latek.

oznacz moderatorów

oliiy
#7 Wielbiciel#

Mi odpisują w dyskusji, niby mają wysłać maseczkę gratis kolejną paczką

oznacz moderatorów

jarotka1988
#7 Wielbiciel#

Ja dostałam info, że dziś paczka dotrze do punktu. Zobaczymy...

oznacz moderatorów

ewelina1209869
#7 Wielbiciel#
Ja też zamowilam u nich maseczki 9 kwietnia i cisza, 10 kwietnia niby utworzona etykieta i do dziś czeka na nadanie. Uruchomiłam dyskusje i nie było odzewu ze strony sprzedającego, dziś do akcji wkroczyło allegro i poprosili sprzedawcę o potwierdzenie wysyłki lub zwrot pieniędzy... Zobaczymy co z tego wyjdzie... Już nie chodzi o te pieniądze czy maseczki, ale o sam fakt, że tak postąpili w obecnie trudnej sytuacji 😥🙄
oznacz moderatorów

jarotka1988
#7 Wielbiciel#

Ja miałam o tyle trudna sytuację że jestem w ciąży. Muszę minimum raz na tydzień iść do przychodni, lekarza a wiadomo że trochę strach. Pisałam im o tym, mimo wszystko nie przyspieszyli wysyłki. Obcy ludzie z grupy pomocowej z Facebooka przynieśli mi maseczki do domu. Jestem bardzo zawiedziona i na pewno wspomnę o tym w komentarzu do transakcji. Pomijając, że Zobaczymy jakie jakościowo będą te maseczki... Jak odbiorę to zdam relację 😉 

oznacz moderatorów

ewelina1209869
#7 Wielbiciel#

Ja też zamowilam u nich maseczki 9 kwietnia i cisza, 10 kwietnia niby utworzona etykieta i do dziś czeka na nadanie. Uruchomiłam dyskusje i nie było odzewu ze strony sprzedającego, dziś do akcji wkroczyło allegro i poprosili sprzedawcę o potwierdzenie wysyłki lub zwrot pieniędzy... Zobaczymy co z tego wyjdzie... Już nie chodzi o te pieniądze czy maseczki, ale o sam fakt, że tak postąpili w obecnie trudnej sytuacji 😥🙄

oznacz moderatorów

ewelina1209869
#7 Wielbiciel#

Poprawka nie 20 kwietnia a 10 została utworzona etykieta. 

oznacz moderatorów

mikeza
#21 Demiurg#

niestety tak wyglądają zakupy u niedoświadczonych sprzedawców, których przerosło zainteresowanie ich towarem. Lumed działa na allegro od miesiąca, zapewne nie ma żadnego doświadczenia w handlu on line, być może nie ma doświadczenia w wysyłkach, obsłudze kupujących itd. Konto zostało założone tylko w celu wykorzystania boomu na maseczki. Oczywiście w żaden sposób go to nie usprawiedliwia, ale moja rada na przyszłość, kupujcie u sprawdzonych sprzedawców.

A dlaczego ? Bo im będzie zależało na obsłudze i ocenach, nie pozwolą sobie na lekceważenie klienta. A tutaj - konto działało miesiąc i koniec, zniknie razem z komentarzami. A kto wie, może już działa kolejne ? i nikt się Waszymi ocenami negatywnymi nie przejmie, bo nikt ich nie zobaczy na nowym koncie 😞

mijar01
#8 Zapaleniec#

Niestety za gapowe sie płaci. Zawsze takie rzeczy weryfikuje, a tym razem w rozgardiaszu mi umknęło. Trudno...

Ja ostatecznie te maseczki dostałem, ale fatalnej jakości. Wszystkim od razu pokrywały się gumki. Możemy klepać w klawiatury, ale moim zdaniem reakcji już nie będzie. Dostałem odpowiedź w dyskusji typu "widzę, że maseczki są już u klienta, proszę o zakończenie dydkusji". Niestety na dalszą korespondencję już brak odpowiedzi.

oznacz moderatorów

oliiy
#7 Wielbiciel#

Te wszystkie wypowiedzi allegro o nr przesyłki, dostarczenia przesylki to automat. W mojej dyskusji ani razu pracownik allegro się nie wypowiedział, w dniu mojego zakupu to był jeden z niewielu sprzedawców sprzedających czarne maseczki za normalną cenę, 100% pozytywów z kilkunastu transakcji więc zaryzykowałam 😛 ale ewidentnie konto dla jednorazowej akcji, teraz ma 58,5%. Swoją drogą, wiecie dlaczego po wejściu na aukcję z której kupiłam jest pusto?  zwykle jest oferta zakończona ale normalnie można przeczytać opis itd jeszcze przed długi czas i sprawdzić komentarze. Teraz tylko przed google można go znaleźć

oznacz moderatorów

Notabene24
#7 Wielbiciel#

Towar zakupiony 9.04 dotarł dopiero dziś. Zgodny z opisem, ale wysłany został po wszczęciu dyskusji. 

oznacz moderatorów

skitelsiak
#7 Wielbiciel#

Otrzymałem maseczki, lecz coś mi się kojarzy, że aukcja miała zestaw 2szt czyli zamawiasz 5 dostajesz 10. Tylko ja mam takie skojarzenie? 

Dodatkowej maseczki za zwłokę również nie dostałem 

oznacz moderatorów

oliiy
#7 Wielbiciel#

Ja kupowałam na starej aukcji normalnie po 1 szt po 9,50. Ale później ta aukcja znikła i była nowa tak jak mówisz - niby kupujesz 1 za 19 a dostajesz 2. Właśnie zastanawiałam się czy tak będzie naprawdę.

oznacz moderatorów