Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, mam problem. Wczoraj rano zamówiłam reflektory, na aukcji było napisane wysyłka na jutro. Były mi pilnie potrzebne, ponieważ mam umówionego mechanika, sprzedawca nie odpowiada, nie odbiera telefonu do dziś. Zgłosiłam zwrot, ponieważ płaciłam z PayU i innej opcji nie było. Wysłałam odstąpienie od umowy na allegro i meila. Dziś po 11 zauwazylam, że sprzedawca zmienił status na oczekuje na nadanie, ale nie odpowiada nadal . Co w takim przypadku mam zrobić ?
Czekaj na zwrot środków i nie odbieraj przesyłki jeśli zostanie nadana.
Poza tym - "wysyłka na jutro" - to był jedynie przewidywany termin dostawy. Nie gwarantowany.
Tak tak rozumiem, tylko ze sprzedającym kontakt jest zerowy. Nie odpowiada na maile, nie odbiera telefonu, niestety dopiero po złożeniu zamówienia przeczytałam złe opinie 😞
Niestety sprzedawca mimo odstąpienia wczoraj od umowy, zgłoszenia zwrotu, dziś nadał przesyłkę.
@Client:48511959 Z Twojej perspektywy nie ma to żadnego znaczenia czy nadał czy nie - odstąpiłeś od umowy. Towar nie stanowi już Twojej własności więc go nie odbieraj.
Na zwrot środków sprzedający ma 14 dni - licząc od dnia następującego po dniu w którym zostało złożone oświadczenie o odstąpieniu od umowy.