Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Client:45661929
Jeżeli w tytule jest ci innego niż w opisie
Chodzi Ci o tytuł oferty nadany przez sprzedającego czy tytuł (nazwę produktu) z tzw. "katalogu produktów Allegro" ?
Chodzi o to ze np. ktoś ma wpisane w tyle produktu że czegoś jest tam 15 sztuk, a w opisie 5.
Czym się sugerować?
Jak nie masz pewności zawsze możesz zadać pytanie sprzedawcy . Różnice są w opisach przez produktyzacje i "słynny" katalog allegro ,który źle przypisuje opisy do ofert sprzedawcy.
@Client:45661929 myśle że nalezy sie sugerować opisem.
Niestety katalog produktów ( gdzie są tytuły) jest tak wadliwy że nawet szkoda słów. Wczoraj wystawiając nasiona rukoli podpieło nam je pod produkt: nasiona selera. I teraz kupujacy widzi tytul - seler a w opisie jesrt - rucola. Tylko dlatego że ktos wczesniej użył kody EAN przypisanego do rucoli.
Ehh szkoda słów
Tak czy inaczej moim zdaniem tylko opis jest wiarygodny. Tworzy go sprzedawca który wie co sprzedaje.
@Client:45661929 To jest błędnie połączenie w tzw. produktyzacji, lepiej i bezpieczniej sugerować się tym co w opisie, masz wątpliwości zapytaj sprzedającego, masz tam"zadaj pytanie". Oczywiste jest za ofertę odpowiada sprzedajacy ale namieszało Allegro.
@Client:45661929 Ważniejszy jest tytuł po prawej stronie > to jest tytuł nadany przez sprzedającego. Na ten główny po lewej nawet nie patrz . to fanaberie "katalogu ???" Allegro. Jak chcesz uniknąć problemów to czytaj dokładnie opis > ew. dzwoń lub pytaj sprzedawcy.
@A3dam Lubisz komplikować ? To napiszę > ważniejszy tytuł nadany przez sprzedawcę niż przez Allegro > a poza tym najważniejsze > przeczytac dokładnie opis.
Zwracaj uwagę nie na tytuł Allegro, tylko opis sprzedawcy i zdjęcia sprzedawcy. Dzisiaj dodawałam nowy produkt: orzechy ziemne w karmelu 5 kg z firmy Tentor. Niestety połączyło mnie z orzechami tej samej firmy ale w innym opakowaniu i z wagą 200 g. Rozłączyłam więc produkt od katalogu ale za chwilę znowu został automatycznie połączony. Zgłosiłam błąd w produkcie i czekam sobie, bo są wysokie wymagania co do łączenia produktów. Tylko, że nikt takiego produktu jak ja nie sprzedaje.
Dokładnie.
- Tytuł aukcji - służy wyszukiwaniu produktu, jego pozycjonowaniu itp.
- Wyświetlany towar z katalogu produktów Allegro - na tym można się najbardziej "przejechać".
- Trzeba czytać opis aukcji - sprzedający starają się dokładnie tam opisać sprzedawany przedmiot. W razie wątpliwości - przed zakupem można zadać sprzedającemu pytanie. Jest to jak najbardziej wskazane.
A potem są zwroty, z tytułu "nie pasuje mi" (czyt. nie przeczytałem opisu aukcji), zwroty z tytułu zakupów dla darmowej przesyłki SMART. Potem są prośby o usunięcie ich z listy "nieaktywnych kupujących" , czyli tzw CL. A kto zwróci straconą kasę sprzedawcom?
Jak wystawiam towary - Allegro chce je łączyć nieraz z bzdurnymi produktami ze swojego katalogu. Nie zgadzam się z tym i wystawiam towar bez powiązania z produktem z katalogu Allegro. Niestety, od 1-go sierpnia będzie jeszcze gorzej - trzeba 100% ofert połączyć z katalogiem Allegro - wtedy dopiero zaczną się "jaja" , zwroty, reklamacje itp.
Kupujący nie czytają opisów aukcji