Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Allegro stało się bazarem dla podróbek
https://allegro.pl/oferta/smartband-mi-band-m4-smartwatch-opaska-puls-kroki-8901791526
Widać nie ma problemu że jest napisane mi band 4 i w opisie jest nazwa Xiaomi i oceny pod produktem mówią wszystko
Artykuł 305 ust. 1 pwp stanowi, że każdy, kto oznacza towary podrobionym znakiem towarowym, którego nie ma prawa używać, w celu wprowadzenia go do obrotu lub dokonuje obrotu towarami oznaczonymi takimi znakami, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do dwóch lat
@akcesoria-net-pl Niczemu się nie dziwię, szukanie lepszych tańszych rozwiązań to naturalne, to leży w naturze ludzkiej.
Zawsze można coś ulepszyć, wykonać lepiej a nawet jeśli nie lepiej to przynajmniej taniej.
Ja nie znam tak dobrze rynku chińskiego żeby coś wyrokować, ale obserwuję dwa trendy: zachowawczy czyli zachodni i azjatycki wolny, preferujący swobodę gospodarczą.
My się skłaniamy raczej w kierunku zachodnim starając się zabezpieczyć licencjami, prawami autorskimi stan istniejący. Zgoda, można i tak, tylko że to hamuje postęp.
Oczywiście że oszukańczych podróbek nie popieram ale jeśli ktoś sprzedaje zamiennik to chętnie kupuję bo nie widzę w tym nic złego najwyżej niższą cenę i czasami gorszą jakość.
A czy manipulacja? Prawie cały rynek części motoryzacyjnych to zamienniki, albo inaczej podróbki. I oczywiście wykorzystują znak marki, nazwę samochodu która niby jest zastrzeżona.
Zabrałem głos w temacie bo zdziwiło mnie święte oburzenie autora na niegodziwości że ktoś ośmiela się .....
Pozdrawiam