Cześć mam problem mianowicie zamówiłem mebel złożyliśmy mebel i W ostatniej fazie składania mebla okazało się że jeden element nie pasuje no i teraz włożyłem reklamację do sprzedającego i teraz pytanie jak w takich sytuacjach zachowuje się sprzedający i teraz pytanie no mebel został złożony muszę go rozłożyć na razie jeszcze nie mam odpowiedzi od sprzedającego ale jak w takiej sytuacji postępować bo tak naprawdę potrzebuję tylko jednego elementu który mógłby mi dosłać sprzedający ale nie wiem jak on się zachowa bo jeszcze mi nie odpowiedział ale to w takiej sytuacji jeżeli mebel został złożony i tak dalej czy sprzedający może z tego względu że mebel został złożony bo to normalne że składamy mebel i nikt nie podejrzewa że mebel będzie źle skonstruowany czy może odrzu
Ma prawo zorganizować transport i ściągnąć mebel do siebie w celu rozpatrzenia reklamacji. Poczekaj na odpowiedź.
Okej, ale co w sytuacji kiedy mebel już był złożony i musiałem go rozłożyć, bo dosłownie ostatni element nie pasował, a ja skąd miałem wiedzieć że któryś element nie pasuje jak kupuje mebel to zakaldam że jest wszystko okej i zaczynam składanie, a nie wymierzanie części bo skąd mam wiedzieć jak one wyglądają. Może odrzucić reklamacje bo mebel był złożony i potem rozlozony ? Problemem jest tu źle dopasowany element, a nie to, że mebel został złożony. Tak jakby wada wykryta w trakcie użytkowania