Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam problem, zamówiłam paczkę z formą dostawy allegro mini przesyłka. Przewidywany czas dostawy wynosi 3 dni, jednakże odkąd sprzedający nadał paczkę na swojej poczcie, nie ruszyła ona z miejsca od 5 stycznia, a już 9 styczeń. Co można zrobić w takiej sytuacji?
Czekać? ale pytaj sprzedającego co się dzieje jak to zakup konsumencki.
@asiax100 nic jak sam piszesz jest to przewidywany, takie listy idą nawet dwa tygodnie 😄 po drugie 5 to piątek potem weekend a mamy wtorek czyli minęły dopiero dwa dni 😄
Co można zrobić w takiej sytuacji?
Na przyszłość wybrać paczkomat InPost 😄
W zależności od miejsca przeznaczenia takie przesyłki docierają od 5 dni do dwóch tygodni. Najlepiej zapytaj swojego listonosza ile dostarcza przesyłki firmowe. Sugerowany czas dostawy przez allegro nie jest gwarantowany, ale wyliczają go skomplikowane algorytmy Allegro.
Ale to chyba nawet nie jest śledzone to skąd wiesz, że nie ruszyła? Przynajmniej coś tu w tym stylu pisali no chyba ze pomyliłam coś...
są śledzone na zasadzie, przyjeto i wysłano z placówki i następnego dnia są już na Twojej poczcie
ale śledzenie pokaże dopiero następny punkt, gdy listonosz zabierze w celu doręczenia.
Cały problem polega na tym, kiedy ten listonosz zabierze przesyłkę (o ile pracuje, nie jest na zwolnieniu lekarskim, albo wolny wakad)
Dziękuję! Myślałam, że są śledzone na każdym punkcie transportu. To rozwiewa moje wątpliwości.
Listy mają uproszczone śledzenie, będzie tylko informacja o nadaniu, a następnie dopiero o przekazaniu do doręczenia. Na stronie emonitoringu po prawej stronie jest stosowana informacja.
[quote]Dla listów poleconych oraz przesyłek firmowych poleconych wyświetlane są informacje o dniu nadania i doręczenia przesyłek, bez drogi ich przemieszczania.[/quote]
Usługa miniprzesyłka działa nadal "fantastycznie". Drobny towar za 10 zł został nadany w urzędzie pocztowym przez allegrowego sprzedawcę. Numer przesyłki 00659007730705837917.
I do dziś (10.04.2024) nic się nie zmieniło. Upłynęło 8 dni i zero zmian na monitoringu. Być może ta paczka już zmieniła położenie, a może nie.
Nauczka na przyszłość. PRZENIGDY nie korzystać z "usługi" miniprzesyłka!!!