Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Niczym się nie przejmują, a już najmniej regulaminem, mają po 96% pozytywów, wystawiają co popadnie, gdzie popadnie. W kategoriach robi się bałagan. Może zrobić sprzedawcom niepiśmiennym w językach zachodu osobne Chinallegro, coś jak Lokalnie. Niech odważni kupujący tam błądzą, a pozostałym będzie łatwiej.
Wiem, że pomysł od czapy ale może choć zaznaczać w tytułach, że wysyłka z danego kraju.Tyle czasu marnyje się na przeglądanie. wiem, można filtrować, tylko prościej byłoby widzieć.
Muszę przyznać, że był taki czas, że też tak myślałem. Dlatego że na Allegro obowiązywała zasada że ceny sprzedaży są cenami brutto, ceny chińskie są z reguły netto, trzeba sporo doliczyć po dokonaniu zakupu.
Ale gdyby nie było Chińczyków to by było zbyt pięknie. 14-dniowy bezproblemowy zwrot, Allegro Protect, i całkowite bezpieczeństwo zakupów. To było zbyt piękne, nic tylko kupować nawet z zamkniętymi oczami. Zupełnie jak w bajce.
Więc żeby było bardziej realistycznie, Chińczycy są niezbędni. Musi być ktoś kto zmusi kupujących do czytania, do zastanowienia się czy warto.
To zupełnie tak samo jak jest w przyrodzie, muszą być i są niezbędni drapieżnicy dla utrzymania równowagi ekologicznej. Więc na Allegro też tacy są potrzebni.
Ja tylko proponuję rezerwat dla drapieżników.
Chyba scieżkę zdrowia dla kupujących hardcorów lub z niższym ilorazem inteligencji
Kupującego interesuje cena, nie jakość czy ochrona.
Jest Allegro Protect, więc nawet jak chińczyk się zmyje za rok i szlag trafi Twoją gwarancję (rękojmię) w przypadku awarii sprzętu, to Allegro odda z AP.
Zastanawiam się, jak bardzo jest to rentowne (pozwolenie chińczykom na sprzedaż na Allegro a póżniej problemy).
Widocznie dobrze to sobie obliczyli i PROWIZJA > STRATY AP
Co innego niezadowolenie Kupujących czy uciążliwe szukanie aukcji od polskiego Sprzedawcy.
@rozik2 Obecny właściciel Allegro jest tylko przejściowy i z zyskiem będą odsprzedawali dalej. Są dwa kierunki - USA lub Azja z naciskiem na ten drugi. No, to już wiesz czemu to wszystko służy jak poskładasz klocki jeden do drugiego.