Dzień dobry,
zrobiłam zakup, wzięłam do wymiany 19 monet, zakup został pomniejszony do kwoty o te 19 monet. Jednak przy finalnej zapłacie pokazała się suma początkowa, zamiast końcowej pomniejszonej o ilość monet.
Zakup zaraz został anulowany, ale monety pomimo, nie pomniejszenia kwoty, też zniknęły z mojego konta.
Pytam jak to się stało, że na początku przed potwierdzeniem płatności mam pomniejszona kwotę, potwierdzając płatność na tą kwotę, kwota nagle zmienia się w pierwotną, a monety też znikają.
Dołączam historię z dzisiaj, pokazuje, że monety zostały niby użyte, z tak się nie stało.
I screen zakupu, którego to dotyczy.
Nie wiem gdzie taka reklamaje zgłosić, bo poraz pierwszy mam taką sytuację, pomimo że jeden ok dekady na Allegro.
@teresa-chromik Cena mogła wrócić do pierwotnej, jeśli zaraz po wymianie monet zmienisz metodę dostawy, bądź cofniesz się w formularzu dostawy i płatności.
Monety wymieniłaś na kupon. Jest on cały czas dostępny na Twoim koncie i możesz go użyć do zamówienia. Najpierw wybierz metodę dostawy, następnie płatność, a na sam koniec zaznacz kupon 19 zł, który znajduje się w zakładce "Twoje zniżki" 🙂
Witam, chciałam zrobić ponownie ten sam zakup, niestety dodałam kupon 19 zł, pokazało kwotę pomniejszona o ten kupon do zapłaty, wybrałam kartę i dostawę. I znowu to samo, przy płatności pojawiła się kwotę pierwotna, a nie ta ponzistodowaniu kuponu.
Czy na Allegro jest jakiś problem? Wychodzi na to, że problem jest u was, skoro system zmienia sam kwotę na pierwotna w chwili realizacji zakupu.
Pozdrawiam
@teresa-chromik Z tego co napisałaś wynika, że najpierw wybierasz zniżkę, a następnie zmieniasz preferencje w formularzu. Kupon wybierz na końcu - już po wyborze dostawy i metody płatności.