Witam
Spójrzcie na poniższego screenshota. Opis po lewej to ten, który wyświetla się przy wyszukiwaniu produktów. Kliknąłem 'kup teraz' bez wchodzenia do tego produktu. Bo niby po co? Mam w opisie wszystko co potrzebuje: mąka migdałowa, cena i jej waga.
Okazuje się, że po prawej stronie jest drugi opis, w którym sprzedawaca umieścił inną (mniejszą) wagę. Dlaczego w ogóle drugi opis jest umieszczany - to niepotrzebne duplikowanie informacji (a w tym przypadku nieprawdziwe info)? Wprowadza to zamieszanie i nieuczciwi sprzedawcy na pewno to wykorzystają.
H.
@były forumowicz trochu żartuje se, problem znany z dwoma tytułami walczymy już od lutego 2021 r. Allegro wprowadza w błąd, tak samo masz komentarze od różnych sprzedawców pod jednym produktem podróby mają komentarze oryginałów i na odwrót 😞
To że masz kup teraz nie znaczy że nie powinieneś przewinąć i przeczytać oferty 🙂
@były forumowicz a więc w sklepie stacjonarny nie kupujesz na podstawie tego co pisze na metce , a ,, odwracasz i sprawdzasz czy rzeczywiście jest to 1kg ,, tu nie masz bezpośredniego kontaktu z towarem więc obowiązkiem Twoim jest zapoznanie się ze wszystkimi zapisami w ofercie , a przerzucanie WŁASNEGO braku dobrej woli bo ,,allegro udostępniło .... ,, na sprzedawcę jest krótko mówiąc NIEFAJNE . Dlategoż @były forumowicz ,że sprzedacy muszą , powtarzam MUSZĄ wspópracować z ułomnym katalogiem podejmują ryzyko konfliktu z klientem masz wybór ofert bo z tego wszystkiego co widzisz żeby nie skłamać trzeba by usunąć 2/3 produktów , których w żaden sposób nie da się sproduktyzować inaczej .
@były forumowicz jeszcze tylko jedno pytanie ,, po co ten cały wątek , pozdrawiam .......😁
,,Odnieś się może lepiej do tego dlaczego Allegro udostępnia opcję kupowania ('kup teraz'),,
odp. pytaj allegro
,,po raz trzeci piszę, że używam opcji 'kup teraz' z szybką wpłatą i opcją dostawy.,,
odp. nie używaj , czytaj opisy
,,Kupujesz chipsy z napisem 'paprykowe' na przodzie, po to aby się dowiedzieć, że na tyle jest napis, że to serowe?,,
odp. tak allegro łaczy z katalogiem , czytaj opisy sprzedawców .
@mdrogeria Super, to że się pofatygowałeś/łaś aby skopiować wszystkie moje pytania nie oznacza, że rozumiesz co czytasz.
Moją intencją było wskazanie, że pewna funkcjonalność nie działa do końca jak powinna i być może Allegro może to zmodyfikować, a nie po to, aby szukać winnego i go "ukarać" uprzedzonymi komentarzami. Jedyny @kostas11 rzeczywiście wszedł i sprawdził o czym pisałem, że nie ma opisów w apce i kupujesz to co widzisz.
"nie używaj" - wiesz, niektórzy lubią używać tego frazesu "nie podoba się, to nikt nie kazał Ci tego słuchać". Ale już to usłyszałem i co teraz mam chodzić z zatkanymi uszami na wszelki wypadek? PUENTĄ tego wątku nie jest "Ty pomagasz jednej osobie - mi" a poszukanie ewentualnego rozwiązania, aby korzystanie z Allegro było przyjemniejsze, mniej problemowe dla wielu innych.
Rozwiązaniem (może?) byłoby usunięcie możliwości podawania jednostek masy czy ilości w głownym tytule, to by zmusiło (lub zachęciło) kupującego do wchodzenia dalej w opis.
H
@były forumowicz przepraszam , ale nie to zupełnie miałem na myśli , a chciałem tylko uczulić na ,, UDOGODNIENIA ,, jakie allegro serwuje Wam klientom , i nam sprzedawcom już od dłuższego czasu . Dla uatrakcjnienia wątku powiem Ci ,że na wiosnę zgłaszałem o zmianę ilości sztuk w opakowaniu termoloków z 10 na 8 bo producent tak pakuje od ponad pół roku ,a co najlepsze wiele razy TU na Gadane poruszany był temat i jak grochem o ścianę .
Przykładowa oferta -https://allegro.pl/oferta/termoloki-walki-na-goraco-8szt-m-sr-22-top-choice-12146140093
Zmuszony byłem podpiąć pod innego producenta ,żeby klient widzia ,że kupuje 8 , a nie 10 .
@były forumowicz Zanim się kliknie "kup teraz" wypadało by włączyć myslenie" Jesteś na Allegro od 18 lat, na AG też jakiś czas > #8 Zapaleniec# > i nie wiesz, że Allegro robi z ofertami co chce. Ważny jest tytuł po prawej stronie > bo to jest właściwy tytuł oferty > stworzony przez sprzedawcę.
Masz tu pretensje do wszystkich, że tłumaczą Ci na czym polega ten "katalog - bubel" Allegro, a Ty dalej powtarzasz swoje " bo jest kup teraz" . Zachowujesz się jak rozkapryszony dzieciak, któremu mama nie kupiła misia.
Wszystkie te swoje "gorzkie żale" kieruj do Allegro > to spece od produktyzacji są winni całego zamieszania > a nie sprzedawca > jego tytuł jest jak najbardziej prawidłowy i nikogo nie wprowadza w błąd (a na pewno sprzedawca nie oszukuje) No chyba, że ktoś lubi być oszukiwany.
Czy jak ktos kupi Twój przedmiot > wyśle Ci link abyś potwierdził odbiór kasy > to też będziesz klikał wszystko po kolei "bo tam było"?
@Ziolko39 "Masz tu pretensje do wszystkich"
"Wszystkie te swoje "gorzkie żale" kieruj do Allegro"
Przecież zgłosił problem na oficjalnym forum Allegro, to do kogo to niby kieruje? Do ciebie?
@Client:94057046 Tylko, że pisanie o "katalogu Allegro" tu na forum nic nie daje i niczego nie zmienia. Wątków na temat błedów w "tzw. prodyktyzacji" było tu na AG bardzo dużo > bez jakiegokolwiek efektu.
Poza tym pisanie "Wprowadza to zamieszanie i nieuczciwi sprzedawcy na pewno to wykorzystają" jest próbą zwalenia na sprzedawcę za nieprzeczytanie opisu oferty.