anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

nagła dziwna opłata

MAMY ROZWIĄZANIE!
Mat-kuli
#7 Wielbiciel#

Przed chwila próbowano mi ściągnąć z konta bankowego 1198 złotych. operator paypro s.a.

Tytuł przelewu: /opt/x/////p24-f1u-g7w-k2y allegro 3e9bbf0a-123

Czytałem ze były podobne sytuacje na allegro, ale nie mogłem znaleźć przyczyny. Nic nie kupowałem i jestem w  pełni rozliczony na dwóch aktywnych kontach allegro. Ktoś miał podobną sytuację i wie o co z tym chodzi?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7
ploma
#11 Animator#

W jaki sposób ściągnąć? Wyjaśnij. Nie można ściągnąć opłaty, chyba , że potwierdzić BLIK , a to wtedy na 100 procent oszustwo. 

oznacz moderatorów
Mat-kuli
#7 Wielbiciel#

Otrzymałem powiadomienie o próbie obciążenia mojego konta bankowego wskazaną kwotą, jednak ze względu na niewystarczające środki, transakcja nie została zrealizowana.

oznacz moderatorów
ploma
#11 Animator#

To nie Allegro. Nie pobierają w ten sposób. Obciążyliby Ci saldo i tyle. Zadzwoń do banku i zgłoś próbę oszustwa. Dowiedz się co sie stało. Każdy bank ma taka infolinię. Poza tym każda transakcja musi być autoryzowana. Nikt nie może pobrać pieniędzy z Twojego konta bez udzielenia specjalnego pełnomocnictwa (np polecenie zapłaty). A Allegro takiego nawet nie ma i nie wymaga. 

oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg#

@Mat-kuli masz podpięta kartę do konta allegro?

oznacz moderatorów
ploma
#11 Animator#

Nawet gdyby była: najpierw zadłużenie by się pojawiło na saldzie w Allegro.

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg#

@Mat-kuli   Tak zwane "sciągnięcie z konta"  jest możliwe  jeśli upoważniłeś jakąś firmę do płatności za fakturę  poprzez pobranie z konta.  To nie musi być Allegro, to mogą być płatności za prąd, gaz  albo jeszcze inne.  Od banku dowiesz się kto chce cię oskubać z kasy, ale jeśli nie zapłacisz to pewnie odsetki będą, a potem windykator będzie.

ps. no tak,  w treści "numer przelewu" jest wyraz Allegro. Pewnie zaległa płatność za prowizję...

oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Mat-kuli napisz do nas przez formularz i prześlij numery płatności/tytuł. Zweryfikujemy to. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów