anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Naklejanie naklejek z innymi kodami

martama140
#1 Nowicjusz

Witam nie wiem czy tu uzyskam informację, ale miałam drugi raz taką sytuacje, że na przesyłce były naklejone dwie różne etykiety jedna na drugiej. W smsie dostałam numer przesyłki AD01FX3K36, której nie było na paczce był numer przesyłki który nie był mi nigdzie wskazany 29964390248. Odbieram w jednym punkcie więc wiedziałyśmy jak zareagować ale nie ukrywam, ze jest to irytujące bo Pani szukała przesyłki po numerze jakiego na paczce nie było. Próbuję namierzyć kto tak robi i jaki tego cel? 🙂

Może jakiś numer infolinii gdzie mogę to wyjaśnić?

Bo co szukam po stronach DHL tego nr paczki to nigdzie go nie widzi ehh

Dziękuję za pomoc Marta 

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@martama140 To jest ta sama przesyłka 🙂 Numer AD01FX3K36 jest numerem Allegro Delivery, bo została wysłana w ramach Allegro Delivery. 

Numer 29964390248 jest numerem śledzenia DHL, ponieważ paczkę do punktu dostarczył kurier DHL. 

Więcej informacji na temat Allegro Delivery znajdziesz tutaj

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@martama140

Allegro Delivery to osobny przewoźnik, który tylko zleca wykonania usługi innemu przewoźnikowi. Skąd przesyłki mają nr nadany przez Allegro oraz nadany przez podwykonawcę. 

A jeżeli chodzi o nr zaczynający się od AD, to jest on na etykiecie.

A jeżeli chodzi o strony DHL i DHL eCommerce, to co najwyższej wyświetli, że to przesyłka Allegro. DHL eCommerce nie jest tu przewoźnikiem a podwykonawcą Allegro. 

oznacz moderatorów