anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

nie autoryzowany zakup

-Michal_M-
#1 Nowicjusz

Hi

Miałem taką niecodzienną sytuację : w portalu została zarejestrowany i sfinalizowany zakup u jednego z sprzedających problem w tym że ja fizycznie nie mogłem tego zrobić w godzinie podanej przy zakupie przy czym wszystkie dane zakupowe są prawidłowe na mnie z wysyłką i odbiorem więc to nie wygląda na włamanie.

Oczywiście od razu zmieniłem hasło itp. co nie zmienia faktu że chciał bym to wyjaśnić ale nie ma jak bo portal allegra nie daje takiej możliwości aby to zgłosić więc próbuje tak 

Jak by to przeczytał jakiś pracownik to proszę o kontakt 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

serwis-texas
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@-Michal_M- 

Cześć, przepraszam, muszę doprecyzować.

"ale nie ma jak bo portal allegra nie daje takiej możliwości"

Co to znaczy, jest jakiś kłopot techniczny czy tak sprytnie ukryli tą możliwość i nie możesz znaleźć?

oznacz moderatorów

-Michal_M-
#1 Nowicjusz

tak przy wejściu do sekcji pomoc i kliknięciu że masz problem dostajesz SI po twarzy jakimiś niepotrzebnymi sugestiami dalej jak klikasz że potrzebujesz pomocy to przekierowuje cie z powrotem do SI i tak w koło 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @-Michal_M-! Widzę, że masz włączone dwustopniowe logowanie, więc do zakupu musiało dojść na urządzeniu, na którym byłeś zalogowany, więc w pierwszej kolejności zapytałabym Twoich współdomowników. 
Skontaktowaliśmy się z Tobą e-mailowo w sprawie nr 59650148. Na Twoim koncie nie doszło do włamania. 
Możesz usunąć zaufane urządzenia w tej zakładce, aby sytuacja nie powtórzyła się w przyszłości. 

Monika
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

-Michal_M-
#1 Nowicjusz

Witam
właśnie chciał bym to wyjaśnić sytuacja wyglądała następująco : 
- aplikacja pokazuje że zakup został dokonany 3 mar 2026 o 07:37
- w tym czasie siedziałem w samochodzie 
- ja nie kupuje przez aplikacje z telefonu tylko z komputera
- towar który został zakupiony ani mi ani domownikom nie jest potrzebny 

po tym zdarzeniu zmieniłem hasło i włączyłem 2 etapową autoryzację 

więc czy jesteście Państwo w stanie sprawdzić z jakiego urządzenia został dokonany zakup - nawet jak by mi się odblokował telefon w kieszeni to jednak trzeba się postarać aby coś kupić więc mało prawdopodobne że się samo kupiło 

MM

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@-Michal_M- 

To ja tak tylko na przyszłość ściągawkę podam

https://allegro.pl/pomoc/kontakt

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@-Michal_M- odpisaliśmy na Twoją wiadomość e-mailowo 🙂