- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Ostatnio mam taki problem, że wchodząc w Pytanie do sprzedającego i wpisując coś w tę ramkę nie mogę niestety tego wysłać, klikam wyślij i nic się nie dzieje. Próbowałem z 2 różnych przeglądarek. Czy Allegro dokonywało ostatnio jakichś zmian w tym zakresie, bo jestem bardzo poirytowany tą sytuacją.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Rafal_20_2005 Wysyłanie wiadomości działa, jeśli zmiana przeglądarki nie pomogła, spróbuj na innym komputerze.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Rafal_20_2005 Jakiego masz windowsa (jeśli XP, to się nie dziw, że nie działa)? Czy masz zainstalowane w przeglądarce jakieś rozszerzenia, np. Dark Reader (powoduje problemy z działaniem niektórych elementów podstron allegro)?
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Mam właśnie system XP i wcześniej nie miałem takich problemów. Czyli mam rozumieć, że dokonano "cudownych" zmian i wszyscy użytkownicy posiadający starszy system tracą możliwość skorzystania z bardzo istotnej, a wręcz niezbędnej funkcji tego serwisu? No ... świetnie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Ok, dzięki za informacje. Czyli Allegro strzela sobie w stopę zabierając użytkownikom niezbędną do wielu zakupów funkcję. Mi właśnie ta niedogodność uniemożliwia multum zakupów, bo teraz nawet nie jestem w stanie zapytać sprzedawców o szczegóły produktu ani uzgodnić jego wersję. No brawo. Ot radzą zmienić system, bo to przecież takie łatwe, szybkie i tanie rozwiązanie... Chyba jednak prościej będzie kupować gdzieś indziej. Na Allegro jestem od 15 lat, widziałem już wiele bzdurnych i niepotrzebnych zmian tutaj, ale ta chyba przebiła wszystkie poprzednie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Rafal_20_2005 Ale zdajesz sobie sprawę, że to akurat nie jest wina allegro, tylko producentów przeglądarek (a głównie google mającego spokojnie ze 3/4 rynku przeglądarek za sprawą Chrome i jego klonów, które wymusza na twórcach stron szyfrowanie TLS w coraz wyższych wersjach tego protokołu, bo w przeciwnym razie takie strony spadają w wynikach wyszukiwania)?
Weź też pod uwagę, że XP to system, którego od stycznia 2014 roku nie wspiera już nawet jego producent, a ostatnie wersje przeglądarek na ten system pochodzą mniej więcej z połowy 2018 roku (a co za tym idzie nie mają zaimplementowanej obsługi niektórych protokołów i technologii (podobnie jak XP) obecnie używanych w Sieci.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
A czemu nie działa opcja wiadomości w aplikacji allegro ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@piwko17 Usuń dane aplikacji w ustawieniach telefonu, zaloguj się ponownie do apki i powinno działać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Pełen nadzieji, jednak nie pomogło. Wciąż komunikat proszę spróbować później. I tak już od paru miesięcy próbuje.....zaczyna irytować
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@piwko17 Ale usunąłeś wszystkie dane aplikacji, czy tylko tymczasowe?
Oczywiście mowa o tej apce https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.allegro a nie o "allegro sprzedaż"?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Wszystkie. Ale po wejściu w Twój link zauważyłem komunikat że moje urządzenie nie jest zgodne i mam się skontaktować z deweloperem...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Dokładnie napisali, że aplikacja nie jest zgodna z urządzeniem. Proszą o kontakt z deweloperem...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@piwko17 Jaką wersje androida masz na tym telefonie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
ANDROID 5.1.1
MIUI 9.6.2.0
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@piwko17 A widzisz, bo apka allegro już od kilku miesięcy wymagała minimum androida 6.x, a nie 5.x (niemniej widzę, że w ciągu ostatniego niecałego miesiąca przeskoczyli już na 7.x - @_HolaOla_ skąd takie wymagania tej apki i kiedy będzie można ją odpalić tylko na prestiżowych telefonach za 5 tys. z minimum androidem 11?🤔).
Nawet google nadal wspiera androida 5.x (bo zarówno sklep jak i usługi cały czas są aktualizowane), a allegro już dwa razy w ciągu ostatniego półrocza podwyższyło minimalną wymaganą wersję androida. W sumie spoko, bo może szybciej polecą na pysk statystyki użycia apki i bardziej się przyłożycie do dopracowywania wersji przeglądarkowej😏
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
No to brawo brawo. Jak tak dalej pójdzie to odczują to wszyscy. Może nie mam super wypasionego telefonu ale chodzi płynnie. Teraz nowa bateria wpadła więc nie mam zamiaru zmieniać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Knowhere Nie ma takich planów, więc na razie wszyscy użytkownicy aplikacji z Androidem min. 6 mogą korzystać z aplikacji bez przeszkód.
Moderatorka
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@_HolaOla_ Ale już nie mogą jej zainstalować (na androidzie 6.x). Co ta apka takiego w sobie ma, że w ciągu raptem pół roku wymagania przeskoczyły z androida 5.x na 7.x (gdzie jeszcze miesiąc temu był to android 6.x)?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Dodam do tego wątku informację, która może komuś pomoże, kto również ma nadal stary system XP i kłopoty z tym związane. Mianowicie przeglądarka Mypal i problemy np. z wysłaniem wiadomości do sprzedawcy albo zalogowaniem do banku - jak ręką odjął.