anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie mogę zamówić zakupu z wysyłką do Niemiec

thetaczka
#1 Nowicjusz#

Witam, mam problem z zamawianiem przesyłek za granicę. Konkretnie chodzi o niemcy 

sprzedawcy oferują wysyłke za granicę! ale gdy ustawie swój adres to wyświetla sie komunikat 

• Sprzedający nie wysyła do Twojego kraju. Zmień adres lub wybierz inną metodę dostawy.

nie mogę sobie z tym poradzić. Czy jest ktoś w stanie mi pomóc 

oznacz moderatorów
22 ODPOWIEDZI 22

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@2bros jest to związane z rozszerzoną odpowiedzialnością producenta (jest to wymóg, który wynika z dyrektywy o opakowaniach i odpadach opakowaniowych). Jeżeli sprzedający nie doda numeru EPR w niemieckim rejestrze LUCID. 
Przepisy w Niemczech i we Francji nie zezwalają na sprzedaż i wysyłkę produktów do ich krajów, jeśli sprzedający nie ma odpowiednich numerów EPR. Dlatego jeśli nie doda numerów EPR właściwych dla danego kraju:

• kupujący, którzy w Ustawieniach lokalizacji wybiorą Niemcy lub Francję jako kraj dostawy, nie zobaczą ofert z wysyłką do tych krajów.
  • kupujący, którzy w lokalizacji wybiorą inny kraj dostawy, na przykład Polskę, ale podczas płatności w formularzu dostawy podadzą niemiecki lub francuski adres dostawy, nie opłacą zakupu i tym samym nie złożą zamówienia.
   Monika
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

ewica23
#1 Nowicjusz#

, Witam to samo z wysylka do Czech 😞 😞 co robic?

F16F8981-2E7C-4CC0-ACB6-2B736062B96C.png

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@ewica23 ta konkretna oferta nie ma opcji dostawy do Czech, sprawdź proszę klikając link "zobacz podobne oferty, które mogą być dostarczone do Ciebie" czy są tam interesujące Cię przedmiotu, możesz też napisać do sprzedającego czy zgodzi się na wysyłkę do Czech i ustalić z nim szczegóły. 

Monika
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów