Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jak w tytule. Po wprowadzeniu Allegro Business nie mogę użyć już obecnych na koncie środków z kart podarunkowym do zakupów na firmę.
Czy jest to celowa zmiana Allegro?
@kosmeteusz dowiem się w zespole odpowiedzialnym za business.allegro.pl i wrócę do Ciebie z odpowiedzią.
Dzięki, w takim razie czekam na informacje.
Po wyborze zakupów na firmę nie mam również dostępu do wszystkich zamówień, które złożyłem. W tym firmowych.
Czy coś się Pani dowiedziała?
@kosmeteusz tak i bardzo przepraszam, że musiałeś czekać na moją odpowiedź. Na business.allegro.pl w tej chwili nie ma możliwości płatności kartami podarunkowymi. Mamy w planach dodanie tej opcji, ale na ten moment nie mam informacji, kiedy będzie ona dostępna. Aktualnie na business.allegro.pl możesz korzystać z kuponów promocyjnych oraz SmartMonet.
Czy regulamin wyklucza takie zakupy? Czy była informacja podana wcześniej o takich zmianach? Czy mowa tu o nowych kartach czy pieniądze doładowane przed zmianą niespodzianką również są wykluczone?
Czy będzie więcej zmian znikąd, które finansowo uderzają w ludzi utrzymujących ten serwis?
@kosmeteusz nie, nie wyklucza, ale ta opcja nie jest dostępna na business.allegro.pl. Jeśli chcesz dokonać zakupu z wykorzystaniem karty podarunkowej na firmę polecam skorzystanie z widoku konta prywatnego na allegro.pl i w takiej transakcji wciąż możesz poprosić o fakturę.
Dzięki, tym bardziej nie rozumiem zabiegu zmian.
@kosmeteusz może kiedyś zrozumiesz ,ale wtedy zaboli . Zastanawia mnie tylko jedno , w jaki sposób księgowo ujmiesz te karty podarunkowe ...
Karty możesz ująć jako zaliczka. Dopiero po zakupieniu za nie produktów masz faktury do księgowania w kpir