anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie mogę zrobić przelewu ani z kontaktować się z allegro!!!Co zrobić?

Drzewolas1
#7 Wielbiciel#

Przy zakupach (nie jednego towaru) gdy klikam kupuje i płace wyskakuję mi Komunikat cytuję Przepraszamy wystąpił nieoczekiwany Błąd Co mam zrobić?Nie mogę zrobić przelewu ani z kontaktować się z allegro!!!Co zrobić? Dziękuję.Pozdrawiam.

oznacz moderatorów
30 ODPOWIEDZI 30

xyz96
#21 Demiurg#

@Drzewolas1 Skontaktuj się ze sprzedawcą, poproś go o numer konta bankowego i zrób zwykły przelew z konta na konto. To nie jest zabronione.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Drzewolas1 Odśwież przeglądarkę, kontakt z Allegro, najlepiej na czacie:https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=be75077e-068a-4cee-b31d-9e532383f52d

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

Drzewolas1 niex słuchaj [edycja],  sprzedający nie  poda Ci numeru konta bo będzie miał problemy z wygenerowaniem etykiety nadawczej , a szczególnie dla przesylek ze smartem 

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@mdrogeria A co kupującego obchodzi jakaś etykieta? On nie zawierał umowy na etykietę! On kupił i może zapłacić normalnie - z konta na konto, została zawarta prawnie wiążąca umowa. Wpłaty zwykłym przelewem są w Polsce i na Allegro dozwolone.

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@xyz96 Czyli wg ciebie różnicę w kosztach przesyłki z własnej kieszeni ma pokryć sprzedający, bo takie masz "widzimisię"?

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Oczywiście że może zrobić przelew poza AF, teraz wszystko musi być jasne, transparentne, Allegro chce widzieć i znać wszystkie transakcje, więc preferuje metodę przez AF, nie ma etykiety, zwrot prowizji itd. same problemy.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

xyz96 to niech se robi przelew Panu Bogu , nie mam obowiązku podawania numeru konta .

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@mdrogeria A kupujący nie ma obowiązku płacić przez pośredników, może też nie mieć takiej technicznej możliwości.  Jak zatem chcesz się wywiązać z zawartej umowy, jeśli nie masz podstawy prawnej do odstąpienia?

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

xyz96 nie ma płatności nie ma transakcji .

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@mdrogeria Teraz to już baaardzo się mylisz. Prawnie wiążąca umowa jest zawierana na Allegro przed zapłatą. Że Ty o tym nie wiesz????

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@mdrogeria No tak, co innego mogłeś zrobić w tej sytuacji poza wklejeniem głupawego obrazka? 🙂 Nic.

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@xyz96 "może też nie mieć takiej technicznej możliwości" - jak to, ma możliwość zrobienia przelewu poza AF, ale w ramach AF już takiej możliwości nie ma?
A czym technicznie różni się przelew w ramach AF od tego poza AF?

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Knowhere @xyz96  Grzecznie po raz pierwszy i ostatni ostrzegam, jeszcze jedna, jakakowiek personalna wypowiedź nie na temat skierowana do osoby przeciwnej spowoduje, że udacie się na przerwę. 

@mdrogeria Memy, gify czy obrazki są w porządku, ale nie tolerujemy tutaj jakichkolwiek treści o charakterze politycznym, więc bardzo Cię proszę o powstrzymanie się od wstawiania tutaj tego typu obrazków. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@_HolaOla_ Rozumiem, że pytania związane z tematem (choćby niewygodne) nadal rzeczonej osobie zadawać można? Pytam, bo chcę się upewnić.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Knowhere Jeśli pytanie dotyczy danego wątku, osobie pytanej zostawiam decyzję, czy chce na pytania odpowiadać czy nie. Nie zmuszamy tutaj nikogo to udzielenia odpowiedzi. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@_HolaOla_ Ale ja pytałem o to, czy nadal rzeczonej osobie mogę zadawać pytania związane z danym wątkiem, a nie o to czy musi ona na nie odpowiadać;)

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@_HolaOla_ No właśnie, czy ten osobnik może mnie wywoływać i zadawać mi pytania, choć msnezek prosił go o to, aby mnie nie wywoływał w żaden, nawet zawoalowany sposób? Wiesz do czego doprowadzają te jego wywołania. To najgorszy szkodnik na AG w mojej i nie tylko mojej ocenie.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

oznacz moderatorów