anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie odebrałam paczki zrezygnowałam ze stroju kąpielowego czy muszę zwrócić koszt wysyłki

MiszMaszowo
#1 Nowicjusz#
  • Nie odebrałam paczki zrezygnowałam ze stroju kąpielowego bo nie był mi jednak potrzebny czy muszę zwracać koszta sprzedającemu 
oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Darmowe zwroty nie odebranych paczek są tylko w inpoście. Nie wiem jeszcze jak Allegro one. We wszystkich innych sprzedawca za to płaci i ma prawo odliczyć od kwoty zwrotu. Według ustawy powinien oddać koszt produktu + koszt najtańszej w ofercie wysyłki ( o ile za nią zapłaciłaś, smart się nie liczy) - koszt zwrotu. 

Jak było w smarcie to trzeba było odebrać i normalnie zwrócić albo zrezygnować przed wysyłką...

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

Tak lub nie, zależy od formy przesyłki. 

@AnnaG-Antyki Allegro One też nie pobiera opłat za nieodebrany zwrot. 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@MiszMaszowo koszt powrotu przesyłki jest kosztem klienta , jeśli sprzedawca został obciążony ma prawo zwrócić się do Ciebie z roszczeniem pokrycia tego kosztu .

oznacz moderatorów

MiszMaszowo
#1 Nowicjusz#

Oki dziękuję za odpowiedź

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@MiszMaszowo Wszystko zależy w jakim momencie nastąpił zwrot- odstąpienie od umowy zakupu, ale jak masz Smarta to zwrot jest dla Ciebie darmowy a sprzedajacy ponosi jakiś koszt ale nie może Ciebie obciążać, Kiedy nastąpił zwrot, przed wysyłką czy po?

oznacz moderatorów

MiszMaszowo
#1 Nowicjusz#

Po wysyłce

oznacz moderatorów