Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
nie odebrałem paczki sprzedawca chce zwrotu gotówki za przesyłki w obie strony. straszy mnie jakąś swoja listą.... czy mam zwrócić mu pieniądze?
Teoretycznie nie, ale postaw się na jego miejscu, kupujący nie informuje cię o rezygnacji i wysyłasz mu paczkę, nie odbiera i jak się z tym czujesz, czy opłata za zwrot jest fajna, czy wolisz jednak żeby (skoro nie odebrał) opłacił to jako zadośćuczynienie 🙂 wszystko zależy od ciebie 🙂 ja był jednak oddał, 9zł to nie dużo. Jeśli doda cię do Czarnej Listy, to nic już nie kupisz u tego sprzedającego 🙂
Pamiętaj, że poza CL, zawsze może zagrać z tobą w eSąd, a tam będziesz na start przegrany 🙂
najwyżej utarguj dyszkę jako zadośćuczynienie, ale niech to wyjdzie od ciebie, i zacznij od przepraszam 🙂
gdyby chodziło o 9zł nie zawracałbym głowy chce 40zł. za co mam płacić ? chyba mam prawo od nie odebrania paczki. chodziło o części do auta które okazały sie być zbędne. więc nie odebrałem paczki. chyba jako sprzedawca musi sie z tym liczyć ,że raz na jakiś czas może sie tak zdarzyć... też prowadze firmę z autami jeśli klient przyjedzie pojeździ autem i go nie kupi mam życzyć sobie zwrotu pieniędzy za paliwo ?
@live_for_speed, no oczywiście, że tak, w końcu to twoje paliwo,
jesteś taka jakby wypożyczalnią-przed-zakupem, daj umowę na próbną jazdę 🙂
Choć 40 to dużo, utarguj w takim razie 20zł, ale to musi wyjść od ciebie,
napewno się zgodzi 🙂 pamiętaj, że jak nie oddasz nic, może być eSąd 🙂
dzięki za podpowiedź 🙂 zwrócę mu pieniądze i tyle zachowam sie jak facet. dzięki i pozdrawiam
@live_for_speed odstąpiłeś od umowy ? więc masz problem 😞 Jak byś poprawnie odstąpił pokrywasz koszt zwrotu.
Jak prowadzisz firmę to bym się nie wypowiadał, powinieneś znać przepisy.
Sprzedawca nic nie może ci narzucić. lista którą cie straszy to tzw. czarna lista - powoduje ona to, ze w przyszlosci nic od tego kupującego nie będziesz mógł kupić.
Jeśli nie odebrałeś to nie wywiązałeś się z umowy na to są przepisy, sprzedawca może iść do sądu i coraz częściej to robią, koszta nie wielkie aby założyć sprawę 30 zł ale nauczka pozostaje, jest to rozwiązywane w esądzie lublin zdalnie bez udziału stron, końcowy koszt dla Ciebie coś koło 300 zł 🙂
Postaw się po drugiej stronie sprzedajesz coś opłacasz wysyłkę i zwrot a kupujący Cię olewa 😞