Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
"ZEGAR TERMOMETR LUSTRO Z PROJEKTOREM ALARM RADIO" ZEGAREK już mam jest spoko ale instrukcja obsługi nie jest po polsku!
Gdzie znajde instytucje obsługi po polsku???
@ZibiK30 Każdy musi założyć coś i według tego pisze
Nie zgodzę się z tym. Nikt nie musi zakładać. Wystarczy dopytać. Pytacze nie wiedzą co jest ważne.
Pzdr.
@exoryna Na początku często próbowałem, ale połowy nawet nie było informacji a rozwiązanie problemu już tak 😂 Wiec często jest bez sensu czekać na wszystkie informacje, one w trakcie dyskusji zwykle wychodzą 🙂
Prawo mówi że ma być w języku polskim, ani w jednym zakupie zrobionym na Allegro nie otrzymałem instrukcji w języku polskim- jaki wystawić komentarz? czy za każdym razem trzeba się o nią prosić? czy Allegro nie powinno na to wpłynąć?🤔
Kupują z Chin i tylko dalej sprzedają, mają gdzieś to. Ja także, tak robią tu na Allegro wszyscy.
Zgodnie z art. 546¹§ 1 kc jeżeli kupującym jest konsument, obowiązkiem sprzedawcy jest wydanie wraz z towarem konsumpcyjnym wszystkich elementów jego wyposażenia oraz instrukcji obsługi, konserwacji. Instrukcja obsługi musi być wydana w języku polskim. Brak instrukcji w języku polskim jest podstawą do złożenia reklamacji.
Rozumiem, że towar Ci odpowiada, a reklamacja zabiera czas. Jednak warto spróbować. W dyskusję możesz zaangażować Allegro (jest taka możliwość). Niektórzy sprzedawcy nie znają prawa, ale Allegro potrafi im to uświadomić. W moim przypadku sprzedawca zlekceważył i mnie, i Allegro - zwrócił wszystkie koszty i zostawił mnie z towarem - atrapą. Pozbyłem się go. Nie wiem, jak zareagowało Allegro, bo zamknąłem bezcelową dyskusję. Nie wiem, czy sprzedawca poniósł jakieś konsekwencje.