anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Niekompletna przesyłka

MAMY ROZWIĄZANIE!
sanyo23
#7 Wielbiciel#

Zapytam was o taką rzecz otworzyłem ze sprzedającym spór, mianowicie chodzi o to że sprzedający wystawił na konkurencyjnym portalu piec konwekcyjny wraz z podstawą i tackami, nauczony doświadczeniem poprosiłem o wystawienie przez Allegro i podesłanie linka, miała być to tylko formalność więc nawet sprzedający nie uzupełniał danych technicznych przedmiotu, oni nie robił opisu. Podesłał linka ja kupiłem po kilku dniach wysłał, ale okazuje się że przyszedł sam piec bez podstawy i bez tacek. W międzyczasie albo sprzedający albo jego pracownik zmienili ogłoszenie **piiip** i zamknęli je , na ich nieszczęście zrobiłem sobie screena i jeszcze przed moderacją ogłoszenia. Teraz sprzedający twierdzi że podstawa i tacki nie były przedmiotem aukcji. Jednak sprzedający nie wie że jestem w posiadaniu materiałów które potwierdzają że jednak były, zresztą nawet zdjęcie przedmiotu na Allegro przedstawia piec wraz z podstawą i tackami. Teraz pytanie jeśli spór nie przyniesie rezultatu czego mogę się domagać od Allegro? Jak wycenić przedmioty które nie zostały dosłane? Czy Allegro zwróci mi za część czy całość transakcji. Z góry dziękuję za odpowiedź 

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12
MikroLITY
#13 Ambasador#

Moim zdaniem - jeżeli opis aukcji na Allegro zgadzał się, to Allegro Ci nie pomoże. Ich nie interesuje, jak wyglądała oferta na innym portalu oraz na co umawiałeś się z Klientem poza Allegro.

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@sanyo23 to co było ...gdzieś tam .. .nie ma najmniejszego znacenia , istotna jest oferta jaką wystawił sprzedawca tu , na allegro o jeśli występują nieścisłości pomiędzy treścią oferty , a tym co otrzymałeś będziesz miał prawo domagać się rekompensaty .

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Masz dostać to co było w ofercie na Allegro? jeżeli jest inaczej to w sporze możesz zażądać zwrotu albo upustu, Allegro zwróci Ci za całość jak się domagasz uzupełnienia? raczej tyle na ile wycenisz różnicę.

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

@sanyo23 Pokaż link do oferty. Zobaczymy co było a czego nie było.

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg#

@sanyo23  Te opowieści o innym portalu sobie daruj, trzeba było tam kupować.

Jeśli chodzi o Allegro:  jesteś niezadowolony, składasz  reklamację na niezgodność z opisem, odsyłasz przedmiot,  sprzedający zwraca pieniądze.  Taka jest procedura, jeżeli sprzedawca nie zwróci pieniędzy to występujesz o zwrot wpłaty do Allegro.

Nieistniejących przedmiotów nie da się wycenić, po prostu one nie istnieją.

oznacz moderatorów
sanyo23
#7 Wielbiciel#

https://allegro.pl/oferta/piec-konwekcyjny-unox-ariana-12818649878 , jeśli nie Allegro to policja pójdzie w ruch , była długa wymiana SMS która świadczyła że dokładnie taka sama aukcją ma trafić na Allegro . 

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg#

@sanyo23  Przedmiotem sprzedazy był piecyk jak w tytule.  Sprawdziłem jak to wygląda i piecyk to tylko ta mała szafka wygladająca jak antyczny telewizor.

Podstawka stanowi osobną pozycję sprzedażową  w handlu,  więc w ofercie sprzedajacego  nie ma żadnego  błędu.

https://mmgastro.pl/produkt/szczegoly/58790,piec-konwekcyjny-elektryczny 

Nowy piec kosztuje ponad 4000zł, kupiłeś używany  ale zapłaciłeś grosze 1380 + kurier

Czy uważasz że sprzedający powinien ci jeszcze podstawę i całe wyposażenie kuchni dostarczyć?   Podłogę też widać na foto, czy też powinien zerwać?

Przyhamuj nieco, pazerność nie jest najlepszą drogą do sukcesu.

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

A gdzie masz tą oryginalną ofertę?

oznacz moderatorów
sanyo23
#7 Wielbiciel#
  •  
oznacz moderatorów
sanyo23
#7 Wielbiciel#

Zjedz snikersa 

oznacz moderatorów
sanyo23
#7 Wielbiciel#

Chyba nie do końca skopiował się link. Temat zamykam umieszczanie go tutaj było pomyłką, jeśli pisze że było na innym portalu ogłoszenie z którego wynikało że to jest komplet, to znaczy że tak było. Screena nie dodam bo jest za duży nie będę się w to bawił.. większość tu piszących to jacyś pieniacze. Temat do zamknięcia

oznacz moderatorów