Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam mam mianowicie pytanie czy dobrze, zrobiłem w tej sytuacji czy coś innego powinienem zaznaczyć.
A mianowicie zamówiłem paczkę przez kuriera DPD za 36zł + 365zł za produkt płatne z góry.
Paczki nie udało mi się odebrać bo był niby błędny adres pod którym mieszkam a był właściwy+ nie dostałem numeru kontaktowego do kuriera ani nic a na infolinii coś dowiedzieć się to dramat, przekierowanie paczki do punktu odbioru skończyło się tak samo, paczka wróciła do firmy od której ją kupiłem i uznałem, że skorzystam z opcji zwrotu bo bez sensu kolejny raz płacić 36zł a nie mam gwarancji, że znów coś podobnego się nie wydarzy.
I mam pytanie jak teraz ze zwrotem środku bo w zakupie mam status "odesłano do nadawcy" a w zwrocie, że muszę do 8dni odesłać ten towar. Co w tej sytuacji zrobic?
Nic, czekać aż dojdzie do sprzedajacy i 14dni a tyle ma sprzedajacy na zwrot środków od chwili odstąpienia od umowy zakupu, kliknięcia zwrotu.
@Client:78062722 akurat w DPD przychodzi też mail a numer do kuriera można uzyskać na stronie, bez problemu 🙂
Ale jak odstąpiłeś, masz prawo nawet jak paczka jest w doręczeniu, o ile nie są wyłączenia ustawowe, tyle że po stronie konsumenta jest odesłanie paczki i tu sprzedawca potrąci Ci ze zwrotu za powrót paczki 😞
Nic nie musisz robić, do 14 dni od odstąpienia sprzedawca powinien oddać Ci kasę 🙂 Za towar, najtańszą dostawę, minus koszt powrotu paczki 🙂