anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nieodebrana paczka za pobraniem (bez Smarta), chcę z niej zrezygnować co w tej sytuacji?

leszek20009
#1 Nowicjusz#

Zamówiłem podzespół komputerowy przez InPost paczkomaty za pobraniem. Nie mam smarta. Kupiłem go od firmy. Nie zdążyłem odebrać jej z paczkomatu. Chciałbym zrezygnować z zakupu. Co zrobić w tej sytuacji?

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

milka1234567890
#18 Luminarz#

Dogadaj się ze sprzedającym.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@leszek20009 Sprzedający zapłaci za powrót więc skontaktuj się się z nim, wyjaśnij sprawę, odda Ci kasę ale zapłacisz za odesłanie.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@LEW433 jak odda jak za pobraniem nie odebrał przesyłki czyli nie zapłacił za paczkę z odbiorem z paczkomatu czyli sprzedawca jest w tyłek wysyłkę do i zwrot paczki a zarobił 0,00

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@az1rael Masz rację.😁

oznacz moderatorów

Puzonix
#12 Orędownik#

Wypełnij formularz zwrotu (możesz to zrobić nawet w przypadku kiedy nie odebrałeś towaru).

Sprzedawca może zażądać od Ciebie zwrotu poniesionych kosztów (wysyłka do Ciebie i od Ciebie). Są sprzedawcy, którzy już podczas zwracania środków pomniejszają wartość zwrotu odliczając od wpłaty poniesione koszty wysyłki.

Dzięki taki sytuacjom co raz więcej sprzedawców usuwa z ofert wysyłki za pobraniem. Wysyłka do klienta 18-20zł, powrót nieodebranej paczki 15zł. Sprzedawca płaci 35zł za to, że nic nie zarobił. 

oznacz moderatorów