anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Niesłuszna blokada konta i brak działań w celu zaprzestania oszustwa sprzedajacego.

thecichy97
#8 Zapaleniec

Witam,
w bardzo dużym zwrocie jest pewien sprzedawca G....2, który sprzedaje pewien towar jako nowy, czym łamie regulamin. Zgłaszałem temat kilkanaście razy allegro. Nic z tym nie zrobili, nie wymusili zmiany ofert u tego sprzedawcy z towaru nowego na używany. W komentarz transakcyjnych w ostatnich 2 tygodniach można wyszukać 10+ takich samych oszust + jest pewnie grupa osób która nawet nie wie ze została oszukana. Allegro zna temat... W rozmowach pomiędzy mną a tym sprzedającym użyłem jednego niecenzurowanego słowa i moje konto po ~15 latach działanosci i setkach transakcji zakupowych... zostało zablokowane. To chyba nie jest normalne. Nie dostałem żadnego ostrzeżenia mailowego nic! Sprzedawca oczywiście nadal sprzedaje i oszukuje ludzi. Ja natomiast został zablokowany bo chciałem chronić innych kupujących przed oszustem. Dodatkowo na koncie mam aktywny SMART jeszcze 8 miesięcy.. i za to mi środków nie zwrócono.

oznacz moderatorów
42 ODPOWIEDZI 42

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@thecichy97 widziałem to jak sprzedawali iphone 11, a wychodziły dopiero 13 i tak jest było i będzie jak widać prowizja się liczy 

oznacz moderatorów

Client:80007735
#9 Pomysłodawca

Mogę tylko podziękować za opis . Allegro zawsze było po stronie kupujacych, czyżby Pana relacja to sygnał ? . POPIERAM PANA DZIAŁANIE TEŻ REAGUJĘ NA [edycja]. Odwolywać się bo ten co zablokował konto to może "gniot" jakiś. Sprawdzić odwołujac się czy inni zauważą inną perspektywę. Powodzenia i trzymam kciuki

oznacz moderatorów

thecichy97
#8 Zapaleniec

Moja blokada została już ściągnięta o czym informowałem:) Natomiast pan sprzedawca nadal sprzedaje ten sam towar jak się domyślam jako nowy… niemniej towaru u innych pojawiło się więcej co sprawiło że sprzedaż mu spadła.. 

oznacz moderatorów