Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy Allegro zaprzestalo juz praktyk nieuczciwej zamiany sposobu dostawy? Kilkukrotnie musialem sie rozczarowac kiedy bylem pewien ze paczka orzyjdzie do paczkomatu orzy moim domu a musialem nadkladac drogi do Allegro One albo czekac na otwarcie punktu sprzedazy. To jakis żart.
@adamooadamoo wybór metody i adresu dostawy zawsze należy wyłącznie do Ciebie. Proponowane metody, które wyświetlamy mogą być inne niż te, które widziałeś dotychczas, bo nasz mechanizm bierze pod uwagę wiele, różnych czynników, ale finalna decyzja zawsze należy do klienta.
Czyli wciaz zmieniacie sposob dostawy np. w sytuacji ponownego zakupu kiedy płatność nie przeszla. Pomimo tego ze przedtem wybralem Inpost? Dodatkowo mialem problem ze znalezieniem Inpostu na mapie jako sposobu dostawy.
@adamooadamoo nie, ale proces ponowienia płatności z poziomu Moich Zakupów usuwa metodę dostawy w danym zamówieniu i jako kupujący ponawiając płatność musisz przeklikać formularz i wybrać nową metodę (lub tę samą, ale musisz ją ponownie zaznaczyć).
Jako kupujący to ma obowiązek dotrzymać warunków już zawartej umowy. A umowa była na taką i taką dostawę, a nie na inną... To nie jest standardowe podrzucenie kukułczego jaja przed zakupem tylko już po.
@_HolaOla_ napisał(a):
@adamooadamoo nie, ale proces ponowienia płatności z poziomu Moich Zakupów usuwa metodę dostawy w danym zamówieniu i jako kupujący ponawiając płatność musisz przeklikać formularz i wybrać nową metodę (lub tę samą, ale musisz ją ponownie zaznaczyć).
@_HolaOla_ Ponowienie płatności nie ma prawa zmieniać warunków już zawartej umowy. Jest to działanie nielegalne łamiące prawa konsumenta. O kwestii niezadowolenia klienta z takiego postępowania nie wspomnę. Z jednej strony polityka allegro odnośnie rozpieszczania kupujących, a z drugiej strony w tak błahej sprawie ich zniechęcanie do korzystania z serwisu.
Hej Ola, udzielasz dosc zagmatwanych odpowiedzi: nasz mechanizm bierze wiele roznych czynnikow..etc..Faktem jest ze kilkukrotnie Allegro zmusilo mnie (sposob dostawy zmieniliscie bez mojej wiedzy i swiadomosci) do nadkladania drogi do paczkomaty Allegro albo przychodzenia do punktu w godzinach otwarcia, stania w kolejce - kiedy ja wybieralem paczkomat Inpost. Zamiast tych nieuczciwych praktyk, proponuje abyscie poszerzali baze paczkomatow, wtedy chetnie wybiore OneAllegro, jesli bede mial blizej do waszego paczkomatu niz do Inpostu. Sciema, jaka robicie teraz jest zalosna i powoduje niesmak. Ale dzieki temu zaczalem kupowac z **piiip**a. dziala zadziwiajaco dobrze!
haha, no i jeszcze nie mozna napisac 4m4z0n, bo usuwacie nazwe. No umre.
Czy jak ktoś ode mnie coś kupi i wybierze najtańszą przesyłkę listem za 4,49 to mogę mu wysłać przesyłkę kurierem poczty na jego adres?
Akurat to możesz, tyle że na własny koszt, bez żadnych dopłat ze strony kupującego.
No właśnie tak robiłem dość często 🙂
To w sumie na korzyść kupującego, bo nie czeka 2 tygodnie, tylko 2 dni na przesyłkę.
Dziękuję za potwierdzenie.
InPost miażdży wszystkie inne firmy kurierskie razem wzięte. Allegro praktycznie nie istnieje
Nie wiele do dodania. Opinia użytkowników sięga poniżej dna, a portal jedyne co robi to wciąż coś pogarsza.... Chyba już wszyscy stracili nadzieję na odbicie się...