anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Niezgodność opisu aukcji z towarem

alina20051
#1 Nowicjusz#

Kupiłam na aukcji telefon wystawiony jako nowy ze wszystkimi folijkami na obudowie, zaznaczam że sprzedającym jest sklep gsm. Dzwoniłam przed zakupem aby dowiedzieć się więcej ponieważ telefon kosztował przeszło 4 tyś. Po trzech dniach użytkowania okazało się że aparat jest nie szczelny, a po rozmowie ze sprzedającym okazało się że telefon nie był do końca nowy "nowy egzemplarz z wymiany gwarancyjnej" co nie było zaznaczone w opisie aukcji, jestem wściekła na takich sprzedających, tym bardziej że za pierwszą rozmową przed zakupem przez telefon, przekazane było iż to nowy telefon. Co zrobić ? aby wilk był syty i owca cała? Moim zamiarem był zakup całkiem nowego telefonu a nie używki. 

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

LEW433
#21 Demiurg#

Jak to co, składaj reklamację z tytułu rękojmi, napisz ę telefon jest niezgodny z ofertą, sprzedajacy ma 14dni na rozpatrzenie, może coś zaproponować Ci> obniżenie ceny, naprawę, zwrot gotówki itd, możesz także domagać się od razu zwrotu gotówki ponieważ sprzedajacy zataił w ofercie prawdę, zacznij od otwarcia dyskusji, opisz wszystko, masz tam pomoc Allegro: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa allegro gwarantuje bezpieczne zakupy.

oznacz moderatorów