anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

obsluga allegro zignorowala moja prosbe

Karolina28061
#1 Nowicjusz#

zakupilam plyte indukcyjna 7 sierpnia z wysylka na 11 sierpnia i do tej pory nie moge odzyskac pieniedzy, a pracownicy allegro robia sobie zarty odpowiadajac, tego typu stwierdzeniami ze "stanowisko allegro jest jasne", sprzedawca potwierdzil, ze kurier dostarczyl przesylke"???, gdzie sa dowody? co zrobiono do tej pory w sprawie zwrotu pieniedzy, co ja moge zrobic, bo skarga na pracownikow allegro jak najbardziej przeciez sie nalezy

1. przesylka do mnie nie dotarla i nie otrzymalam zadnego kontaktu ze strony kuriera, a sprzedawca powiedzial, ze kurier zostawil przesylke pod drzwiami w moim bloku w srode, a nie jak prosilam w zamowieniu w piatek (do piatku nikogo u mnie przeciez nie bylo, gdyby ktokolwiek sie ze mna skontaktowal, poprosilabym kolezanke, mieszkajaca w bloku obok, zeby odebrala plyte od kuriere)

2. sprzedawca nie chcial oddac mi pieniedzy, nawet za ubezpieczenie plyty, wiec skontaktowalam sie z allegro

3. allegro stwierdzilo, ze sprzedawca powiedzial, ze przesylka zostala dostarczona, wiec nikt nie odda mi pieniedzy,

prosze potwierdzic powyzsze, za bezpieczenstwo zakupu i przesylki smart odpowiada allegro?

co teraz powinnam zrobic?

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

mix-mce
#14 Krzewiciel#

W zależności od przewoźnika Ty albo sprzedający może wystąpić o potwierdzenie kto podpisał odbiór paczki. Być może i sąsiadka odebrała i się nie przyznała. Kurier raczej nie zostawia paczek pod drzwiami w blokach.

Mała uwaga, jeśli chcesz wysyłkę za 3-4-5 itp dni to zamawiaj tych parę dni później zwłaszcza jak wiesz że nie ma kto odebrać paczki. Sprzedający nie będzie czekał z wysyłką bo allegro obniży mu oceny.

Druga uwaga, o ile sprzedający nie ma bezpośredniego numeru do kuriera doręczającego (co bardzo wątpliwe) to nie może wiedzieć gdzie i komu kurier zostawił paczkę, najlepiej zadzwoń na infolinię przewoźnika i poproś o kontakt z kurierem który miał Twoją paczkę.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Karolina28061 

1. sprzedający nie ma wpływu na to kiedy przesyłka zostanie doręczona (chyba, że wykupisz sobie taką dodatkową usługę dostawy na konkretny dzień)

Ponadto - co to dokładnie oznacza: "zakupilam plyte indukcyjna 7 sierpnia z wysylka na 11 sierpnia" ? Kontaktowałaś się ze sprzedającym przed zamówieniem i wspólnie to ustaliliście?
Jaki to był przewoźnik?

2. Skoro sprzedający widzi, że przesyłka została dostarczona to czemu miałby Ci zwracać pieniądze?

3. Skoro sprzedający widzi, że przesyłka została dostarczona to czemu miałby Ci zwracać pieniądze?

Podstawowa kwestia jest taka, że powinnaś złożyć reklamację do przewoźnika i poprosić o określenie kiedy i gdzie przesyłka została dostarczona.

oznacz moderatorów